30 Eylül 2008 Salı

Karalık Köyü’nde silahlı saldırı: 2 ölü, 3 yaralı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Karalık Köyü’nde, bayramlaşmak üzere bir araya gelen 5 kişilik grubun üzerine tabancayla ateş edilmesi sonucunda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Karalık Köyü’ndeki market içerisinde Mustafa Akça (28), kardeşi Mehmet Akça (21), amcası İsmail Akça (36), amcasının oğlu Harun Akça (18) ve Samet Kalpaslan (15) bayramlaşmak üzere bir araya geldi.

İddiaya göre, bu sırada market önüne gelen köy muhtarı Yusuf Yalnız'ın oğulları İbrahim (17) ve Emin Yalnız (18), ellerindeki tabancayla önce havaya sonra da bayramlaşmak üzere market içerisinde bulunan kişilerin üzerine kurşun yağdırdı.

Olay sonrası Mehmet Akça ve Harun Akça olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 3 kişi ise Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan İsmail Akça Kırıkkale İhtisas Hastanesi'ne, Mustafa Akça da Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Samet Kalpaslan'ın tedavisi ise Sorgun Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.

Jandarma olayla ilgili olarak köy muhtarının oğulları İbrahim ve Emin Yalnız'ı gözaltına alırken, köyde geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Bu arada, ölü ve yaralıların yakınları Sorgun Devlet Hastanesi önünde yaralıların durumlarını öğrenmeye çalışırken, polis ekipleri de hastane çevresinde güvenlik tedbirlerini artırdı.

Çapanoğlu ailesi Çamlık’ta toplanacak

Yozgat şehrini kurup, imar eden Çapanoğlu ailesinin hayatta kalan torunları bu gün Yozgat'ta toplanacak.

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakkı Acun’un önderliğinde Abdülkadir Çapanoğlu, Mustafa Çapanoğlu ve Halit Çapanoğlu tarafından hazırlanan organizasyon kapsamında, ailenin hayatta kalan ve yurdun değişik bölgelerinde ikamet eden fertleri bu gün saat 18.00'de Yozgat Milli Parkı Çamlık’ta bulunan otelde toplanacak.

Aile fertlerinin otele yerleşmesinin ardından Acun, bütün yönleri ile Çapanoğlu ailesi ve eserlerini anlatacak.

Çapanoğlu ailesinin fertleri, bayramın ikinci günü ise Çapanoğllları tarafından yaptırılan tarihî eserleri gezecek, Dr. Ali Şakir Ergin ve Burhanettin Kapusuzoğlu katılımcılara Çapanoğlu ailesi hakkında bilgiler verecek.

Aile fertleri, bayramın üçüncü günü Yozgat'tan ayrılacak.

(Kaynak: Sürmeli Haber)

29 Eylül 2008 Pazartesi

Sessiz Köyde Bayramlaşma

Osman Karaca

Sıladan uzak, selâmdan samimiyetten uzak her bayram bir başka hüzün çöker gurbetteki insana. Milyonlarca insanın yaşadığı şehirde kendinizi yapayalnız hissedersiniz.

Hiç unutulmaz o çocukluğumuzdaki bayramlar. Ömrümüzden geçen her yıl biraz daha özlemle geçmişe götürür bizleri. Biliyorum ki Yozgat’ta Bayram bu yıl bir başka yaşanacak.

Yozgat belki farkında bile olmayacak; ama ben çocukluğumda yaşadığım bayramların özlemiyle çoğu çoluk çocuğunu büyütmüş torun sahibi olmuş çocukluk arkadaşlarımla buluşacağım. Benim, kardeşlerimin, akrabalarımın dünyaya gelmesine sebep olan ecdadımı ziyaret edeceğim.

O sessiz köye vardığımda bir hüzün kaplayacak içimi, biliyorum. Hiç kimseler öpülesi elleri uzatmayacak, ya da ardımdan el sallamayacak. Bense dudaklarımdan dökülen fatihaları geçmişime hediye ederek kendimi avutacağım.

Beni en çok şehit mezarları duygulandırır. Baş ucunda dalgalanan al bayrak, dalga dalga çırpınır, sanki haykırır “ben buradayım heey, ben buradayım; beni de unutma!” dercesine.

Yılda bir de olsa Yozgat’ta nefes alır, Yozgatı Yozgat’ta yaşarım. Sürmeli Gazetesi ile zaman zaman sizlere de misafir olduk. Gazetemiz aracılığıyla siz değerli hemşehrilerimizin de bayramını kutlar, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.

Her gününüz bayram sevinciyle geçmesi dileğiyle…

Halk Eğitim Merkezi’nde taş oymacılığı kursu düzenlenecek

Yozgat Valisi Amir Çiçek, il genelinde hem taş oymacılığını meslek hâline getirmek hem de Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlamak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde taş oymacılığı kursu düzenleyeceklerini bildirdi. Vali Çiçek, "Yapılacak ürünlerin pazarlanması için de yol boylarına satış merkezleri kuracağız. Yozgat'tan geçen yolcular veya Yozgat'a gelen insanlar, kente özgü hediyelik eşyalarını buralardan temin edebilecek" dedi.

Öğrenci yurdu 2009’da tamamlanacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ile birlikte devam eden kamu inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek ve beraberindekiler önce, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan bin kişilik öğrenci yurdunu, daha sonra da Fen lisesi binası inşaatlarını gezdi.

Vali Çiçek, yüksek öğrenim öğrenci yurdunun Şubat 2009 tarihinde tamamlanacağını, binanın Türkiye'de nadir binalardan birisi olduğunu söyledi. Vali Çiçek, ''Bozok Üniversitesi'nin her geçen gün öğrenci sayısı artmaktadır. Şu an açıkta kalan öğrencimiz yok. Yurt binası tamamlandığında önümüzdeki dönemlerde de sorun yaşanmayacaktır'' dedi.

Vali Çiçek, Fen Lisesi binasının da Kasım 2009'da tamamlanarak, eğitime açılacağını söyledi.

28 Eylül 2008 Pazar

Yozgat'ta feci kaza: 4 ölü, 2 yaralı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, aynı aileden 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Ömer Tüfekçioğlu (34) yönetimindeki 34 EE 5322 plakalı otomobil, E-88 Karayolu'nun Akdağmadeni ilçesi Abdurrahmanlı köyü mevkiinde şarampole yuvarlandı.

Kazada, otomobilde bulunan Ayşe Tüfekçioğlu (33), çocukları Didem Tüfekçioğlu (10) ve Korkut Tüfekçioğlu (5) olay yerinde öldü.

Yaralanan sürücü Ömer Tüfekçioğlu ile diğer çocukları Dilara Tüfekçioğlu (12) ve Çağrı Tüfekçioğlu (5) Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ömer Tüfekçioğlu, hastanedeki müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ailesiyle İstanbul'dan Sivas'a yakınlarıyla bayramlaşmaya gittiği öğrenilen Ömer Tüfekçioğlu'nun, Sivas'ın Doğanşar ilçesi eski belediye başkanı olduğu kaydedildi.

27 Eylül 2008 Cumartesi

MHP Suçladı, Başer cevapladı

MHP Yozgat İl Başkanı Mehmet Ali Çakır, belediyede usulsüzlükler yapıldığını ileri sürüp, ''Encümen üyesi, belediye personeline makamda hakaret edip, darp etti'' dedi, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Tartışma oldu ama abartıldığı gibi bir kavga olmadı'' diyerek, hemen cevap verdi.

MHP Yozgat İl Başkanı Çakır, parti binasında Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Yozgat Belediyesi'nde bazı usulsüzlüklerin yapıldığını iddia etti. Çakır, geçen yıl İmar Kanunu'nun 18. maddesi uygulanarak bir belediye meclis üyesinin kendi lehine haksız kazanç sağladığını, yapılan haksız uygulamanın yargıya intikal ettirilerek, durdurulduğunu hatırlattı. Çakır, ''Şehitler adına ağaçlandırma sahası olarak ayrılmış ve ağaçlandırılmış saha keyfi olarak imara açılarak, ağaç ve imar katliamı yaşandı. Bu da yetmemiş olmalı ki aynı pervasızlık sürmektedir'' diye konuştu ve şu iddiayı dile getirdi:

''24 Eylül 2008 tarihinde bazı arsalar satışa çıkartılmış, belediyeye kazanç sağlayacak şekilde ihalesi yapılmıştır. Ancak bu noktadan sonra işler karışmış, ihale salonuna alıcı konumunda olmayan bir şahıs girerek, ihale komisyonuna tehditler savurmuştur. Bundan sonra daha vahim bir olay gerçekleşmiş, bulunduğu konum itibariyle belediyenin hak ve menfaatlerini koruması gereken daimi encümen üyesi, komisyonda bulunan ve belediye memuru olan şahsı hedef alarak 'arsa fiyatının neden yükseltildiğini' sorma cüretini göstermiştir. İş bununla da kalmamış, ilgili memur başkanlık makamında, belediye başkanının gözleri önünde yeniden hakarete uğramış, fiili saldırıya ve darp olayına muhatap olmuştur.

Çakır, bu olayla ilgili olarak belediye başkanının ne gibi işlem yapacağını takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

Başer: Talihsiz bir açıklama

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, MHP İl Başkanı Çakır'ın basın toplantısının ardından, ortaya atılan iddialar hakkında makamında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çakır'ın açıklamalarını ''Talihsiz bir açıklama'' olarak değerlendiren Başer, belediyeyi devraldıklarında altyapının olmadığını, 120 milyon YTL borcun bulunduğunu bunlara karşılık 11 milyon bir bütçenin olduğunu anlattı.

Başer, ''120 milyon YTL borç ile bu memleketi bin 700 yıl borca mahkum eden aynı zihniyet, bu gün itibariyle yanlış, bilgisiz ve gerçeğe dayanmayan ithamlarda bulunmuştur. Yapılan güzel hizmetler bunlar tarafından hazmedilemeyip, maalesef kamuoyuna da yanlış aksettirilmektedir'' dedi.

Göreve geldikten sonra yaptıkları hizmet ve çalışmaları da sıralayan Başer, Çakır'ın iddialarına şöyle cevap verdi.

''Kent Park'ın karşısında, belediyemize ait yerin ağaçlandırma alanı olduğuna ilişkin maalesef açıklamada bulunulmuştur. Burası ağaçlandırma alanı değil, ağaçlandırma alanı olmadığına dair hem Valiliğimizin, hem Çevre Orman Müdürlüğümüzün, hem de belediyemizin daha önce açıklamaları mevcuttur. Orası belediyemize ait bir yasal yerdir, imara açtık, imar uygulamaları yaptık ve oranın arsalarını satmak suretiyle belediyemize ciddi anlamda kaynak sağlayarak, hizmete dönüştürdük. Ama adı geçen parti, ağır borç yüküne rağmen bu hizmetleri yapmamız nedeniyle, sanırım böyle bir talihsiz açıklamada bulunmuştur.

Ben ayrıca kendilerine de oranın orman alanı olmadığına ilişkin Çevre ve Orman Müdürlüğümüzün, bakanlığımızın yazısını da taktim edeceğim.''

Kavga olmadı

Belediye Başkanı Başer, Çakır'ın kavga ve darp iddiası hakkında da şu açıklamayı yaptı:

''Belediyemiz, daha önce almış olduğu karar gereği, Meclis Salonu’nda komisyonu toplanmış, yapmış olduğumuz 7-8 ihaleden 3 tanesine yetkililer teminat yatırmak suretiyle alımda bulunmuşlardır. Bir arsayla alakalı olarak, karşılıklı değişik firmalardan da gelmişlerdir. İhale karşılıklı arttırılmak suretiyle satışı gerçekleştirilmiştir. Olay çok abartılmıştır. Orada bir arkadaşın geldiği doğrudur; ancak bu arkadaşımıza komisyonumuz, encümenimiz gerekli cevabı vermiştir. Bir tatsızlık olmamıştır, makamda da böyle bir olayın vuku bulması kesinlikle söz konusu değildir.

Ağız dalaşı olarak tartışma yapıldığı doğrudur. Bu konuyla ilgili olarak, yasal çerçevede gerekli işlem başlatılmıştır. Bunda da en ufak bir yanlışlık yoktur. Memurumuz ve ilgili şahıs hakkındaki işlem devam etmektedir. Bunu başkanlığımız yasal şekliyle sürdürmektedir, kamuoyunda söylendiği gibi darp olayı yoktur, kesinlikle böyle bir şey de olmamıştır.''

(Kaynak: Sürmeli Haber)

Başer'den teşekkür plaketi

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, geçmiş dönemlerde belediyede görev yapmış meclis üyelerine iftar yemeği vererek, yaptıkları hizmetlerden dolayı da teşekkür plaketi verdi.

Kent Park’ta düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkanı Yusuf Başer, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, görevde bulunan meclis üyeleri ve geçmiş dönemde görev yapmış meclis üyeleri katıldı.

Yemekten sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye başkanlarının dert ve sorunlarını en iyi meclis üyelerinin bileceğini belirterek, "Bugün olduğu gibi geçmiş dönemlerde belediyede meclis üyeliği yapmış hemşehrilerimiz Yozgat için en iyi hizmeti vermeye çalışmış, büyük hizmetlerin altına imza atmışlardır. Bugün Yozgat'ın gelişmesine, kalkınmasına ve şehirleşmesinde katkısı bulunan, geçmiş dönemlerde belediyemizde görev yapmış üyeleri bir araya getirip bir yemek yemenin mutluğu ve katkılarından dolayı da kendilerine birer teşekkür plaketi veriyoruz" dedi.

Belediye Meclisi eski üyeleri adına konuşan Nafız Yazıtaş ve Zafer Özışık, Belediye Başkanı Yusuf Başer'e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler. Başkan Başer, geçmiş dönemlerde görev yapmış 70 Belediye Meclis üyesine plaketlerini tek tek takdim etti.

Yozgat bayrama hazır

Yozgat Valiliği, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için bazı tedbirler aldı. İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, ÇEDAŞ Müessese Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’nün ilgili birimleri, bayram süresince görevli nöbetçi memurlarla vatandaşlara hizmet verecekler. Merkez ve ilçelerdeki hastanelerin acil servisleri de bayram süresince 24 saat hizmet verecekler. Yozgat Belediyesi’nin İtfaiye, Su arıza, zabıta ve temizlik birimlerinde de bayram süresince nöbetçi personel bulunacak.

Ramazan Bayramı’nda hizmet verecek olan kurumların telefonları şöyle:

İl Emniyet Müdürlüğü

Polis İmdat : 155
Şehitler Polis Merkezi : 212 27 05
Nöbetçi Amirliği : 212 11 40

Belediye Başkanlığı

İtfaiye : 110
Su Arıza : 217 81 53
Zabıta-Temizlik : 153

Sağlık Müdürlüğü

Devlet Hastanesi : 212 10 70
Doğumevi Hastanesi : 217 10 18

ÇEDAŞ Müessese Müdürlüğü

Merkez ve Köy Arızaları : 186

Sivil Savunma Müdürlüğü

Arama Kurtarma Ekibi : 212 62 19

Vali Çiçek, Salı günü halkla bayramlaşacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 30 Eylül Salı günü Belediye Düğün Salonu’nda satt 11.00-11.30 arasında kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaşacak.

Vali Çiçek’in bayram programı şöyle:

09:30-09:45 Devlet Hastanesini Ziyaret
10:00-10:15 İl Jandarma Komutanlığında Bayramlaşma
10:30-10:45 İl Emniyet Müdürlüğünde Bayramlaşma (Polis Evi)
11:00-11:30 Kamu Görevlileri ve Halkla Bayramlaşma (Belediye Düğün Salonu)
11:30-11:45 Huzurevini Ziyaret
11:45-12:00 Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret
12:00-12:30 Çocuk Yuvasını ve Yetiştirme Yurdunu Ziyaret
14:00-15:00 Şehit Ailesini Ziyaret

Sorgun’un yeni saat kulesi tamamlandı

Sorgun Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi Reisbey Kavşağı’na yaptırılan saat kulesi tamamlandı.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaklaşık 1 ay önce inşaatına başlanan saat kulesine uygun saat bulamamaları sebebiyle açılışının geciktiğini söyledi. Şimşek, kaidesi ile yaklaşık 9 metre uzunluğunda olan ve 3 bölümden meydana gelen saat kulesinin alttaki 2 bölümüne su verilerek güzel bir görünüm oluşacağını belirtti.
Saat kulesi 15 bin YTL’ye mal oldu.

Coşkun: İhale dışarıya gitti
Sarıkaya’nın kaybı 5 trilyon

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun, Taşıyıcılar Kooperatifi’nin büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirterek, “Bu sene Ofis Buğday almadığından taşıma olmadı. Sorgun Şeker Fabrikası ise pancar taşıma işini başka bir firmaya ihale edince, 107 üyesi bulunan taşıyıcılar kooperatifimiz 5 trilyonluk kayba uğradı” dedi.

S.S. 1 No.’lu Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun, Sorgun Şeker fabrikası tarafından 2 milyon YTL’lik taşıma ihalesi yapıldığını, onu da başka bir firmanın maliyetinin altında bir fiyat vererek aldığını söyledi. Bu fiyatın, geçen yılki maliyetlerin bile altında olduğuna işaret eden Coşkun, “Buradan bizim çıkardığımız sonuç, bu firmanın maksadı iş yapmak değil Sarıkaya’daki kamyoncu esnafını bitirmektir” dedi.

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ihaleyi kaybetmesinin Sarıkaya ekonomisinin yaklaşık 5 Trilyonluk kaybı demek olduğunu ifade eden Coşkun, şunları söyledi:

“107 üyemiz aileleri ile birlikte parişan olacaktır. Yıllardır ilçede örnek gösterilen kooperatifimiz kapısına kilit vurmak zorunda kalacaktır. Bu ciddi ve toplumsal sorunu siyasilerimize defalarca iletmemize rağmen maalesef hiç bir gelişme sağlanamadı. Özellikle ilçemizden 2 milletvekili olmasına rağmen, ilçe için hayatî değer taşıyan bu soruna ne iktidar partisi ne de muhalefet partilileri yeterince ilgi göstermemişlerdir. Bu durumdan mülkî amirlerin de haberi vardır. Bu durum sadece kamyoncunun değil, bütün ilçenin sorunudur. Sarıkaya ekonomisi içinde dönmesi gereken para, göz göre göre dışarıya gitmektedir.”

Abdurrahim Coşkun, sorunların aşılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

(Kaynak: Sarıkaya Gazetesi)

“Yozgat'a tatile gitti” denilen Döne Aşut’u, alkolik oğlu öldürüp parçalara ayırmış

Ankara'da dehşet yaratan ceset parçalarının sırrı, CIA'nın yüz geliştirme sistemiyle çözüldü.

Boş arazilerde bulunan ceset parçalarından, parmak izi, diş incelemesi ve DNA'dan sonuç alamayan Ankara Emniyeti dedektifleri, İstanbul'da bulunan bir bilgisayar uzmanından yardım aldı. 2 ay önce öldürüldüğü anlaşılan ve 1 ay önce bulunan ceset parçalarının fotoğraflarını 3 boyutlu animasyon haline getiren bilgisayar uzmanı, öldürülen kadının fotoğrafını filimlere konu olabilecek şekilde yeniden oluşturdu.

Herşey Ankara'nın Seyranbağları semtinde Üzümlü Sokak'ta bulunan boş arazide top oynayan çocukların bir torba içinde buldukları çürümüş el parçalarıyla başladı. Telefon ihbarıyla gidilen yerde yaklaşık 1 ay önce öldürülmüş bir kadının sol eli bulundu. Ardından bölgede yapılan aramada yine torbalar arasında diğer eli ve 2 bacağı bulundu.

Yaşlı olduğu tahmin edilen kadının kimliği ve yaşının belirlenmesi için parçalar Adli Tıp'a gönderildi. Ancak ne parmak izi çıkarılabildi ne de Kemikler kırıldığı için yaşı belirlenebildi. Bu arada sadece tırnakları arasında bir erkeğe ait olduğu sanılan deri kalıntıları DNA incelemesi sonucu tespit edildi. Bu kalıntılar sayesinde polis, morgtan çalındığı ve atıldığı düşünülen ceset parçalarının bir cinayete ait olduğuna kesin karar verdi ve soruşturma Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce yürütülmüye başlandı.

Bin 100 kişiyle görüşüldü

Ardından günlerce mesaiye başlayan dedektifler, bölgede bulunan bin 100 kişiyle bizzat yüz yüze konuştular. Bu arada yine aynı bölgede bir binanın giriş katında oturan bir aile, banyonun aralığından gelen koku nedeniyle rahatsız olmuş kedi ölüsü sanılan kokunun çürümüş bir insan başı olduğu anlaşılmıştı. Tam bir puzzle oyununa dönen cinayette kafa bölümü tanınmayacak hale gelmiş şekilde bulunmuştu. Kafatasında yapılan diş incelemesi de, pek çok dişin sonradan yapılma olduğu için bir sonuç vermedi.

ABD yapımı bir filimde görülen bilgisayarla insan animasyonlarının bu ülkenin gizli servisi CIA tarafından kullanıldığını hatırlayan bir emniyet yetkilisi, İstanbul'da bulunan ve bu konuyla ilgilenen meslektaşlarından yardım istedi. Bulunan tüm parçalar teker teker pekçok açıdan fotoğraflanarak internet üzerinden İstanbul'daki bilgisayar uzmanlarına gönderildi. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra yaşlı kadının ortalama bir görüntüsü oluşturuldu. Bu görüntüleri fotoğraf haline getiren polis ilk ipucuna ulaştı. Dedektiflerin gösterdiği fotoğrafı tanıyan bir kadın, "Bu Döne teyze" diyerek yaşlı kadının Zafertepe 2.Cadde 5.Sokak 62/3 numaradaki adresine götürdü. Polis cesedin 75 yaşındaki Döne Aşut'a ait olabiceğini böylece öğrendi.

Ancak soruşturma burda da bitmedi. 3 oğlu olduğu belirlenen yaşlı kadının 2 oğlunun yurtdışında yaşadığı, yıllardır dul ve alkolik olan oğlu Mehmet Ali Aşut ve onun kızları Kübra ve Büşra ile yaşadığı öğrenildi. Kimlik belirlenmesi için uzak bir akraba arayan polis Keçiören bölgesinde bulduğu İsmail Aşut adlı akrabasından DNA örneği aldı ve cesetin halen Yozgat'a tatile gittiği ifade edilen Döne Aşut olduğu kesinleşti.

Key parası için öldürdü

Hemen eve giden polis, Aşut'un oğlu ve torunlarını gözaltına aldı. Gözaltına alındığı anda ağlayarak annesini öldürdüğünü anlatmaya başlayan Mehmet Ali Aşut, annesiyle para yüzünden tartışırken dövdüğünü ve bayıldığını sandığını; ancak bir daha kalkmadığını söyledi. Yaşlı kadının ölümünü açıklayamayacağı için parçaladığını da söyleyen Aşut, işlediği cinayeti şöyle anlattı:

"Emekli maaşı olan annemle sürekli kavga ederdik. Ben para için, o alkol için sürekli birbirimize bağırırdık. Ölmeden önce bin 800 YTL KEY ödemesini Ziraat Bankası'ndan almıştı. Bu paradan bana da vermesini istedim. Ama alkol alacağım için vermedi. Ardından başlayan tartışmada dövdüm. Kafasına sopayla vurduğumda yere düştü. Sonra kızlar alıp yatağa yatırdı. Sakinleşmiştik ve yattık. Sabah kalktığımızda öldüğünü anladık. Cesedi ne yapacağımızı düşünürken parçalayıp bavula koymaya karar verdim. Salonda başını kesmeye başladım. Ortalık çok kan olunca banyoya götürüp kanını akıttım. Banyoda 6 parçaya ayırdıktan sonra salona tekrar getirdim. Ama gögüs bölümü bavula sığmayınca burada 2'ye ayırdım. Her gün bir parçayı çeşitli yerlere attım"

Babalarıyla gözaltına alınan 2 genç kız da aynı yönde ifade verirken, yaşlı kadının parmakları arasında bulanan et parçalarının da oğlunun DNA'sı olduğunu belirledi. Suç aleti bıçak boş bir alana gömülü bulunurken, yaşlı kadının gögüs bölümünün bulunduğu ve oğlu tarafından dereye atıldığı ifade edilen iki valiz ise henüz bulunamadı.

(Kaynak: haberler.com)

Yolcu treninde esrar operasyonu

Yozgat'ta, jandarma tarafından yolcu treninde gerçekleştirilen operasyonda, Diyarbakır'dan İstanbul'a götürülmekte olan 58 torba içinde toplam 52 kilo esrar ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde yolcu trenine sivil kıyafetlerle binerek, Yerköy ilçesine kadar vagonları dolaştılar ve esrar dolu çuvalları arayıp buldular. Durumu farkeden bir şüpheli trenden atlayıp kaçarken, diğeri yakalandı. Tren Yerköy'de durdurulup, torbalar halindeki esrar indirildi ve yakalanan kişinin sorgulaması yapıldı.

Gözaltına alınan M.U.K. (17), kaçan kişinin babası Ömer K. (34) olduğunu ve esrarı Diyarbakır'dan İstanbul'a götürdüklerini itiraf etti.

(Kaynak: haberler.com)

26 Eylül 2008 Cuma

Tapu memuru İbrahim Dönmez kayıplara karıştı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Tapu Sicil Müdürlüğü’nde çalışan ve iş yerinden “bankaya gidiyorum” diyerek izin alan kişiden haber alınamıyor.

Boğazlıyan Tapu Sicil Müdürlüğü’nde çalışan İbrahim Dönmez (42), 19 Eylül Cuma günü saat 16.00 sıralarında, “Bankada işim var, hemen gidip geliyorum” diyerek izin aldı. Daha sonra yeni aldığı 66 EC 256 plakalı otomobiline binip, evine giden Dönmez, eşi Hatice ve biri kız 2 çocuğunu otomobile bindirip, Boğazlıyan ilçesinin Ovakent beldesine götürdü.

Eşi ve çocuklarını beldeye bırakan İbrahim Dönmez, eşine de “Ben birazdan geliyorum” diyerek yanlarından ayrıldı ancak bir daha dönmedi.

Yeni aldığı otomobiliyle ortadan kaybolan İbrahim Dönmez’in eşi Hatice Dönmez, kocasının dönmemesi üzerine yakınlarını aradığını, ilçeye gelerek eşinin gidebileceği yerleri aradıklarını ve daha sonra polise başvurduklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Akgül, Aydıncık'ta vatandaşların sorunlarını dinledi

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Aydıncık ilçesi Kaymakamlığı’nı ziyaret ettikten sonra, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Milletvekili Akgül, Aydıncık Kaymakam Vekili Taner Bolat’ı ziyaret ettikten sonra, kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelip, sorunlarını dinledi, sohbet etti. Akgün’ün sohbet toplantısına AK Parti İlçe Başkanı Celal Çıtak, Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu, Kösrelik Belediye Başkanı Mehmet Doğan, Baştürk Belediye Başkanı Nejdet Kurt da katıldı.

Akgül, Aydıncık ilçesinde yapımı devam eden cami için 500 YTL yardımda bulundu.
Daha sonra Kazankaya Beldesi’ne geçen Akgül, burada da vatandaşlarla sohbet etti.
Akgün, bayram süresince bütün ilçeleri ziyaret etmeye çalışacağını bildirdi.

AK Parti Yozgat Milletvekillerinden Mehmet Yaşar Öztürk ise, dün partisinden istifa etmişti. Öztürk’ün, Abdüllatif Şener’in yeni oluşumu içinde yer alacağı ileri sürülüyor.

Yerköy’de balkondan düşen çocuk öldü

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, 3. kattaki evlerinin balkonundan düşen 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Yerköy Hükümet Caddesi’nde Oktay Dolu’nun 4 yaşındaki oğlu Abdülbaki Dolu, 3. kattaki evlerinin balkonunda oynarken dengesini kaybedip yere düştü. Ailesi tarafından Yerköy Devlet Hastanesi’ne götürülen Abdülbaki Dolu, yapılan ilk müdahaleden sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Küçük çocuk, ambulansla Ankara’ya götürülürken yolda hayatını kaybetti.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

AK Parti Yozgat Teşkilâtı’ndan Öztürk’e çağrı:
Milletvekilliğinden de istifa et

AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, AK Parti'den istifa eden Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk'ün milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Öztürk'ün istifa ettiğini televizyonlardan öğrendiğini belirten Avşar, "22 Temmuz seçimlerinden bugüne kadar Öztürk'ün Yozgat'ta teşkilâtlarımızla, kamuoyuyla bağlarının kopuk olduğunu biliyorduk. İstifayı çok etik bulmuyoruz. AK Parti'nin Yozgat'ta almış olduğu 156 bin oyun vebali altındadır. Bu istifa AK Parti'nin gücünden bir şey kaybettirmez. Yaşar Bey'de Yozgatlının hakkı vardır. Ben doğruyum, dürüstüm, ben dürüst siyaset yaparım deyip de 9 bin YTL maaş alıp, daha sonra da Yozgat'a hiçbir hizmet üretmeden yan gelip yatarak maaş alıp istifa etmeyi Yozgat adına doğru bulmuyoruz" dedi.

"Yaşar Bey'in sadece milletvekilliğinden istifası yetmez ona yakışan milletvekilliğinden de istifa etmesi doğru olur" diyen Avşar, şunları söyledi:

“22 Temmuz seçimlerinden itibaren kendisiyle herhangi bir irtibatımız olmamıştır. Dolayısıyla, ilimize yapılan yatırım ve hizmetlerin içerisinde olmamıştır. Bizim 22 Temmuz seçimlerinden beri kayıp olan bir milletvekilimizdi, bu nedenle partiden istifa etmesi AK Parti ve Yozgat'a bir şey kaybettirmemiştir. Yozgat'a faydası olmayan bu milletvekilinin yeni bir oluşum içerisinde olacağını duyuyoruz. Bu milletvekilinin gireceği partiye de fazla bir şey sağlayacağını tahmin etmiyorum.”

25 Eylül 2008 Perşembe

AK Parti Yozgat Milletvekili Yaşar Öztürk istifa etti

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk, partisinden istifa etti. Abdüllatif Şener'e yakınlığı ile bilinen Öztürk'ün uzun süredir parti çalışmalarına katılmadığı öğrenildi. Öztürk, TBMM Başkanlığına gönderdiği yazıda ''Gördüğüm lüzum üzerine üyesi bulunduğum AK Parti'den istifa ediyorum. Gereğini arz ederim. Saygılarımla'' ifadesine yer verdi.

Öztürk'ün istifasıyla AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 338'e düşerken, bağımsızların sayısı 5'e yükseldi.

Öztürk’ün istifasıyla birlikte TBMM'de sandalye dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: 338
CHP: 98
MHP: 70
DTP: 21
DSP: 13
Bağımsızlar: 5
ÖDP: 1
BBP: 1
Boş: 3
Toplam: 550

Mehmet Yaşar Öztürk kimdir?

Mehmet Yaşar Öztürk, 15 Nisan 1967'de Yozgat Karabacak Köyü'nde doğdu. Babasının adı Vahdettin, annesinin adı Behiye'dir.

İşletmeci ve işadamı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem Yozgat Milletvekili. Evli olan Öztürk, iyi düzeyde İngilizce biliyor.

Yozgat’ta işsizliğe çözüm için veri bankası kuruluyor

Yozgat’ta, nitelikli işgücü varlığının tesbit edilmesi ve bu bilgilerin ilgili kurumlarda bulunması amacıyla, veri bankası kurulması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Ülkemizde uygulanan istihdam paketlerinde işçiyle işverenin buluşturulması en önemli temel amaçlar arasında yer almaktadır. İşsizliğin ve işgücü kayıplarının önlenebilmesi için bu sağlanmalıdır” dedi.

Yozgat İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Amir Çiçek’in başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa İngenç ile birlikte İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, kurumun ve kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yozgat’ta iş kültürü ve işgücü envanteri oluşturulması amacıyla veri bankası kurulması çalışmalarının devam ettiğini belirten Kurul Başkanı Vali Amir Çiçek, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ülkemizde uygulanan istihdam paketlerinde işçi-işveren buluşturulması en önemli temel amaçlar arasında yer almaktadır. İşsizliğin ve işgücü kayıplarının önlenebilmesi için bu sağlanmalıdır. Bu itibarla, İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu’nun önemli ve büyük görevleri vardır. Kurulun yapacağı çalışmalar neticesinde Yozgat’ta bu sahada ciddi ve önemli mesafeler alınması hedeflenmektedir. Nitelikli işgücü varlığının bilinmesi, verilerinin ilgili kurumlarda bulunması, istihdam fırsatını daha da kolaylaştıracağı gibi, kurulun etkinliğini ve verimliliğini de artıracaktır.”

Vali Çiçek, kurul kararlarının uygulanması ve sonuçlarının izlenmesi için talimat verdiği toplantıda daha sonra, “Bu çalışmalar neticesinde uygulama ve izleme aşamasında ortaya çıkabilecek sorunların rehabilite edilmesinin sağlanacağı gibi somut neticeler ve gerçek veriler görülecektir” dedi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Yozgat’ın potansiyel kaynaklarını inceliyor

Dış Ticaret Müsteşarlığı Avrupa Birliği Kümelenme Politikası Geliştirme Projesi ekibi, Yozgat’ta gelişmeye müsait durumdaki mevcut ve potansiyel kaynakları inceleyerek bir rapor hazırlayacak.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’na bağlı olarak çalışan Avrupa Birliği Kümelenme Politikası Geliştirme Projesi ekibi, Yozgat Valisi Amir Çiçek’i ziyaret ederek, yapacakları çalışma hakkında bilgi verirken, Vali Çiçek’ten de bilgi aldı. Sedat Gültekin, Şehcivan Bal, Ökkeş Erdem ve Tuğba Demirpençe Özgüven’den oluşan ekibin Vali Çiçek’i ziyaretinde, Vali Yardımcısı Latif Memiş ile İŞGEM Müdürü Davut Deniz de bulundu.

Dış Ticaret Müsteşarlığı Avrupa Birliği Kümelenme Politikası Geliştirme Projesi ekibi, Yozgat’ta gelişmeye müsait durumdaki mevcut ve potansiyel kaynakları inceleyerek bir rapor hazırlayacak.

Ekibin ziyaretinden memnuniyetini ifade eden Yozgat Valisi Amir Çiçek, “2023 Gelişim Vizyonu çerçevesinde yapılan çalışmalar neticesinde ekonomi başta olmak üzere, ilimizin gelişimi her yönden devam etmektedir” dedi.

24 Eylül 2008 Çarşamba

Sorgun’da kaçak kazı yapan 3 kişi yakalandı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kaçak kazı yapan 3 kişi suç üstü yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekibi, Sorgun’un Halilfakılı Köyü’ndeki İntepe’de araştırma yaptı. Kaçak kazı yapan 3 kişi, jandarma ekibini görünce 66 RC 176 plakalı otomobile binerek kaçtı. Jandarma ekibi, takip sonucunda aracı durdurup, şahısları yakaladı. Yakalanan şahıslar, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

23 Eylül 2008 Salı

Çalatlı Köyü’nde yangın

Yozgat’ın Çalatlı köyünde gece çıkan yangında, bir ahşap ev, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. 6 büyükbaş hayvan telef oldu.

Eşref Başer’e ait ahşap evin bitişiğindeki samanlıkta, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevler kısa sürede ahşap ev ve bitişikteki ahıra sıçradı.

Yangın, vatandaşların ihbarı üzerine köye gelen itfaiye ekiplerinin sabaha kadar süren çalışması sonucu söndürüldü. Ahşap ev, ahır ve samanlığın kullanılamaz hale geldiği yangında 6 büyükbaş havyan telef oldu.

Ev sahibi Eşref Başer, yakınlarının iftar daveti üzerine ailesiyle Yozgat’a gittiğini, evinin yandığını köydeki komşularının telefonla bildirdiğini belirterek, “Evim, eşyalarım, hayvanlarım yandı. Bundan sonra ne yapacağım bilemiyorum” dedi.

22 Eylül 2008 Pazartesi

TRT’nin “Anadolu’nun Sesi” programı
Sorgunlulara coşku dolu bir akşam yaşattı

Sunuculuğunu Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat’ın yaptığı ve TRT 1 tarafından canlı olarak yayınlanan “Anadolu’nun Sesi” programı bu hafta Yozgat’ın Sorgun ilçesi’nden yayınlandı.

Vali Çiçek: Yozgat termal turizmin merkezi olacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, termal sular bakımında çok zengin olan Yozgat’ın altında adeta termal ırmakların aktığını belirterek, “Yozgat termal turizmin merkezi olacak” dedi.

Amir Çiçek, Yozgat’ın termal sular bakımından Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, termal suların ekonomiye kazandırılması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyledi.

Yozgat’taki termal potansiyeli ortaya çıkartıp, özel sektörü termal turizm yatırımlarına yönlendirmek istediklerini ifade eden Vali Çiçek, "Termal turizmin gelişimini yakından takip etmek ve neler yapılacağını belirlemek amacıyla, İl Turizm Konseyi kurduk ve geçen ay ilk toplantısını yaptık. Toplantıda ilimizde turizmi geliştirmek için yapılması gereken çalışmaları belirledik" dedi. Yozgat’ın termal sular bakımından Türkiye´nin en zengin illerinden biri olduğunu belirten Vali Çiçek, şunları söyledi:

"Yozgat’ta bugüne kadar ortaya çıkmamış ama biz 1 yıl içerisinde etüt ve fizibilite çalışması yaparak Yozgat’ın termal su niteliği konusunda bir araştırma yaptırdık. Bu araştırmada ilimizin yer altında akan termal suların yer üstüne çıkmadığı için bir şey yapılamadığını gördük. Yozgat’ın yer altında saniyede bin litre termal su akmaktadır. Bu suların yüzde 50’sine yakınını yer yüzüne çıkardık. Yeni açacağımız kuyularla su potansiyelimizi artırmak istiyoruz."

Yozgat’ta termal turizme yönelik yatırımlara hız verildiğini ifade eden Çiçek, "Boğazlıyan İlçesi’nde büyük bir termal yatırımın temelleri atıldı. Yine Sorgun ilçemizde termal turizme yönelik yatırımlar sürüyor ve bir kısmı hizmete açıldı. Bu çalışmalar bu hızla devam ettiği sürece Yozgat yakın bir zamanda termal turizmin merkezi haline gelecektir" dedi.

Koyunculu Köyü’nden bir “ekmek parası” dramı: İstanbul’a çalışmaya giden 26 kişiden 14’ü öldü

Koyunculu Köyü
İstanbul’da silikozis hastalığına yakalanan 26 kişiden 14’ü öldü, 12’si hayat mücadelesi veriyor

1987 yılında Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Koyunculu Köyü’nden İstanbul’a giderek, Pendik ilçesindeki kuvars değirmenlerinde çalışmaya başlayan 26 kişi, silikozis hastalığına yakalandı. “Çalışamaz” raporu alarak köylerine dönen 26 işçiden 14’ü hayatını kaybetti; 12’si ise hayat mücadelesi veriyor.

Çöken duvarın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti

Yozgat’ın Saraykent ilçesinde, çöken duvarın altında kalan bir kişi öldü.

Saraykent ilçesi Ozan beldesinde iftar saatini bekleyen Mehmet Yaşar (62), Ömer Özmen’e ait bahçe duvarının dibine oturdu. Mehmet Yaşar, taş duvarın çökmesi sonucunda enkaz altında kaldı. Duvarın çöktüğünü gören vatandaşlar tarafından enkaz altından çıkarılan Yaşar’ın, çökme esnasında hayatını kaybettiği belirlendi.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

Yozgat Belediyesi web sitesini unuttu mu?

Yozgat’ın resmî ya da sivil kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinin pekçoğu güncellenmediği için, ziyaretçilerin tepkisini çekiyor. Yozgat Belediyesi’nin web sitesi de düzenli olarak güncellenmeyen sitelerden birisi.

Yozgat Belediyesi’nin web sitesinin ana sayfasında hâlâ 4 Eylül 2008 tarihinde kaydedilen “Zabıta Haftası Kutlamaları” hakkındaki haber ve fotoğraf yer alıyor. O günden bu güne kadar siteye belediye çalışmaları hakkında tek bir haber ya da duyuru bile girilmemiş.

Resmî kurumlar içinde web sitesini en etkili şekilde kullananların başında ise Yozgat Valiliği geliyor. Valiliğin neredeyse her faaliyetinin haberi, geciktirilmeden ve fotoğraflı olarak yayınlanıyor.

Yozgat’tan yayın yapan siteler arasında, haftalarca güncellenmeyen siteler bulunuyor. Bazı sitelerin virüs taşıması ise, internet kullanıcılarının ziyaretten vazgeçmelerine sebep oluyor. Mahalli gazetelerin web sitelerinin çok geç güncellenmesi ise, haber akışına gereken önemin verilmediği şeklinde değerlendiriliyor.

Hayri İnal Konağı’nda türkü ziyafeti

Yozgat Valiliği tarafından tamir edilerek kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere hizmete sunulan tarihî Hayri İnal Konağı, geçen haftasonu tam bir türkü ziyafetine evsahipliği yaptı.

Ramazan’da Hayri İnal Konağı’nda başlayan “Ramazan Sohbetleri”ne geçen haftasonu Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer misafir oldular. Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de gecenin misafirleri arasındaydı.

Cuma ve Cumartesi akşamı düzenlenen programlarda, konağın misafirlerine tam bir türkü ziyafeti sunuldu. Halk Eğitim Müdürü Ahmet Yanalak’ın şefliğini yaptığı Türk Halk Müziği Korosu, en sevilen Yozgat türkülerinden örnekler sundu. Yozgat Sürmelisi, Avşar bozlağı, nalinlim, aynalı körük, hastane önünde inci ağacı türküleri, misafirlerden büyük beğeni gördü.

Programda Sorgunlu Ozan İdris Gümüş’ün ağıt, Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu da şiir okudu. Vatandaşların büyük bir coşkuyla izledikleri konser, geç saatlere kadar devam etti.

Yozgat hediyelik eşya atölyesinin ürettikleri Özel İdare’de sergileniyor

Yozgat Valiliği tarafından şehre özgü hediyelik eşya üretilmesi amacıyla kurulan atölyede üretilen ürünler, İl Özel İdare Müdürlüğü önünde kurulan vitrinlerde sergileniyor.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, taş oymacılığı ve mermer işçiliğini geliştirmek için İl Özel İdaresi bünyesinde bir atölye kurduklarını belirterek, “Atölyemizde üretilen ürünleri İl Özel İdaresi binası girişinde kurduğumuz vitrinde sergiliyoruz. Bu ürünleri daha da geliştirip çoğaltarak önümüzdeki günlerde yol boylarına kuracağımız merkezlerde satışa sunacağız. Bu şekilde hem Yozgat'a özgü olan eserlerle kentin tanıtımı sağlanmış olacak, hem de ilimize ekonomik girdi sağlanmış olacak" dedi.

Taş oymacılığı ve mermer işçiliğini yaygınlaştırmak için talepler doğrultusunda kurslar düzenleneceğini belirten Vali Çiçek, bu şekilde Yozgat'ta taş oymacılığına olan ilginin artabileceğini söyledi.

Trafoyu parçalayıp telleri çaldılar

Yozgat'ta kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, şehir dışında bulunan bir fabrikaya ait elektrik trafosunu sökerek, içerisindeki bakır telleri çalıp kayıplara karıştı.

Dün gece Yozgat'ın Yerköy ilçesi E-88 karayolu 8. kilometresinde bulunan Doğan Çelik'e ait yem fabrikasının elektrik trafosunu direkten aşağı atan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, trafoyu parçalayarak içerisindeki bakır telleri çalıp kayıplara karıştı.

Fabrika sahibi Doğan Çelik, 2 ay içerisinde 5 trafonun aynı yöntemle çalındığını ve suçlu veya suçluların yakalanamadığını belirterek, "Trafonun değeri 10 bin YTL, içinden alınan bakır teli ise en fazla 200 YTL'ye hurdacılara satabilirler. Bakır teli çalan hırsızlar 200 YTL için bize 10 bin YTL zarar verdiler" dedi.

Daha önce de Hacıuşağı ve Aydoğan köylerinin içme suyunu sağlayan trafoların çalınarak köylülerin mağdur edildiğini ifade eden Çelik, "Bunun dışında Çelebi Çetin'e ve Aslanlar Un Fabrikası'na ait trafolar da çalındı. Son bir yıl içerisinde çalınan trafo sayısı 15'e yaklaşmıştır. Güvenlik güçlerinin hırsız ya da hırsızları biran önce yakalamasını istiyoruz" diye konuştu.

20 Eylül 2008 Cumartesi

Öğrencilerine 400 YTL maaş veren fabrika gibi okul

Yozgat Endüstri Meslek Lisesi
Yozgat Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan öğrenciler, hem eğitimlerini tamamlıyor hem de para kazanıyor.

Bir fabrika gibi çalışan Yozgat Endüstri Meslek Lisesi, okullar ve resmi kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor. Döner sermaye usulü ile çalışan okul, öğrencilerine de ortalama aylık 400 YTL ücret ödüyor.

Yozgat Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Yılmaz, okullarında 6 değişik bölüm bulunduğunu belirterek, iş yoğunluğunun özellikle makine teknolojileri ve mobilya bölümünde olduğunu söyledi.

Yozgat Milletvekili Bozdağ, Doğan Gurubu’nun yayınlarının perde arkasını anlattı

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından Yimpaş Kültür Alışveriş Merkezi Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Doğan Grubu ve AK Parti arasında yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Türkiye'de Petrol Ofisi'nin özelleştirildiği dönemi anlatan Bozdağ, medya patronu Aydın Doğan’ın Petrol Ofisi ve Dışbank’ı medya baskısını kullanarak hangi fiyata ne şekilde satın alıp, hangi fiyata sattığını anlattı. Bozdağ, şöyle konuştu:

Yozgat’ın yeni ürünü: Aspir

İlk kez bu sene 800 dekarlık bir alanda deneme üretimi yapılan aspir bitkisinin hasadında alınan verim üreticilere büyük ümit verdi.

Sorgun Tarım Müdürü Adem Bölükbaşı, Bahadın, Gümüşkavak, Büyükören, Mahmatlı ve Tiftik köylerinin bu sene aspir ürünü ile tanıştığını ve bu köylerde deneme üretimi yapan çiftçilerin bekledikleri verimi aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

2009 hedefimiz 5 bin dekar

“Yukarıda belirttiğimiz köylerde 800 dekarlık bir alanda ekilen aspir bitkisinin hasadından yaklaşık 130 ton aspir bitkisi elde ettik. Özellikle Bahadın Beldemiz’de ekilen aspirden 60 ton verim almamız çok sevindiricidir. Bahadın ve Gümüşkavak’ta dekar başına 250 kg verim elde edildi. Bu olay bize gelecekte bu bölgelerde aspire daha fazla talep olacağının bir işaretidir. 130 ton aspir üretimi için yukarıda belirtilen yerlerde 3,5 ton aspir tohumu kullandık. Genel olarak Yozgat çevresinde en iyi üretim bizim ilçemizde elde edildi. Elde edilen ürün Sorgun’un bütün tohum ihtiyacını karşılayabilecek seviyededir. Hedefimiz, bölgemizde gelecek yıl 5 bin dekarlık bir alanda aspir ekimi gerçekleştirmektir.”

Aspir, buğdaya değil nohut ve mercimeğe alternatif olabilir

Aspir bitkisinin buğdaya alternatif olarak düşünülmesinin doğru olmadığını belirten Adem Bölükbaşı, “Aspir bitkisi kuraklığa dayanıklı ve nadas alanlarına ekilen bir bitkidir. Bu sebeple de buğdaya alternatif olarak düşünülmemelidir. Bu yıl buğday ekilen alana ertesi yıl bahar ayında aspir ekilmesi uygun olur. Hasat sonunda elde edilen verim de nohut ve mercimek ile kıyaslanmalıdır. İşte bu nedenle biz diyoruz ki, aspir bitkisi nohut ve mercimeğe alternatif bir bitkidir” diye konuştu.

Yüksek verim için kaliteli tohum ve gübre şart

Aspir ekilen alanlardan iyi verim alınabilmesi için gerekli olan şartları da sıralayan Bölükbaşı, şu bilgileri verdi:

“Aspir veriminin istenilen seviyede olması için en başta gelen şart, kaliteli ve temiz tohumdur. Tohum alırken buna çok dikkat edilmelidir. Bunun yanında tohum tarlaya atıldıktan sonra toprak yüzeyine çıkmadan yabani otlara karşı ilaçlama yapılmalıdır. Tarlanın tesfiyesi, kompoze gübre kullanılması ve yeteri kadar gübre atılması verimin artmasında büyük etkendir. Tabii bu arada tarlanın kumlu olması da verimin düşmesinin sebeplerinden sayılır. Her ne kadar kuraklığa dayanıklı bitki olsa da yağış alan yerlerde verim daha iyi olmaktadır.”

(Kaynak: Sorgun Postası)

Yerköy Devlet Hastanesi gelişiyor

Yerköy Devlet Hastanesi'nin doktor kadrosuna iki uzman daha eklendi. Genel Cerrahi uzmanı Göksel Koçbil ve Göz Doktoru Murat Songur ilçe hastanesinde göreve başladılar.

İlçe halkına sağlık hizmetlerini eksiksiz sunabilmek için büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayit Usul, eksiksiz ve kaliteli olarak hizmet veren hastanenin genel cerrahi ve göz doktoru sıkıntısının da çözüme kavuştuğunu söyledi.

Endoskopik böbrek taşı ameliyatı başarıyla yapıldı

Yerköy Devlet Hastanesi’nde hizmete sunulan endoskopik üreter ve mesane taşı kırma cihazı ile gerçekleştirilen ilk ameliyat başarıyla sonuçlandı. Ameliyatı gerçeklerştiren Op.Dr. Eyüp Coşar, bu yöntemle hastaların ameliyat kesisi olmadan idrar yolları ve böbreklerindeki taşların kırılıp 1 gün içerisinde taburcu edildiklerini söyledi. Coşar, bu ameliyatın ilk kez Yerköy Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ek bina 2009’ta hizmete sunulacak

Yerköy Devlet Hastanesi ek binasının inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. 2009 yılında inşaatı bitip kullanıma açılacak olan ek bina için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor

Yozgat Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Vali Yardımcısı Latif Memiş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, yapımı mahallî kaynaklarla sürdürülen bölünmüş yolda incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Abban, Yozgat Valiliği tarafından İl Özel İdaresi bütçesi ile desteklenerek, Çalatlı mevkindeki 14,5 kilometrelik yolun bölünmüş yol olarak yapılması için başlatılan çalışmaların sonuna gelindiğini söyledi. Karayolları Yozgat Şube Şefi Hüsamettin Dayı’dan yol hakkında bilgiler alan Abban, yolun alt temel çalışmalarının bayrama kadar tamamlanacağını, 20 Ekim tarihine kadar ise temel çalışmalarının bitirilip, yüzey kaplama işine başlanacağını belirtti.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

19 Eylül 2008 Cuma

AK Parti Yozgat Teşkilâtı iftarda buluştu

Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine, AK Parti Yozgat milletvekilleri Bekir Bozağ, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, kadın kolları, gençlik kolları başkan ve yöneticileri katıldı. İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, Ekim ayı ile birlikte ilçe kongrelerini başlatacaklarını bildirdi. Avşar,şöyle konuştu:

"İnşallah ilçe kongrelerimiz, teşkilâtlarımızın daha dinamik bir yapıya kavuşmasına vesile olacaktır. Yozgat'ta AK Parti'nin oy oranı yüzde 63.5 tir. Yerel seçimlerde bu oranı daha yukarılara çekmek için her türlü hazırlıklarımızı yapmaktayız. AK Parti Yozgat İl Teşkilâtı yaptığı başarılı çalışmalarla Türkiye'de marka olmuş bir teşkilâttır. Gerek 2002 gerekse 2004 seçimlerinde ve 2007 seçimlerinde Türkiye'de ilk 10'a girmiş iller arasındayız. Dolayısıyla siyasî kültürümüz oldukça geniş ve büyüktür. AK Parti Yozgat'ta en güçlü partidir ve AK Parti'nin bileğini bükecek bir parti yoktur.”

Hedeflerinin dün AK Parti'ye oy vermeyenleri bugün AK Parti'ye oy verir hâle getirmek olduğunu ifade eden Avşar, "Kim hangi siyasî partiye oy verirse versin AK Parti Yozgat'ta bütün hemşehrilerimize eşit davranmış, bütün hemşehrilerimizin iktidarı olmuştur" şeklinde konuştu.

(Kaynak: Kent Haber)

Gaziler gününde şehitler de unutulmadı

19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan anma faliyetlerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle devam edildi. Törende Yüzbaşı Birol Abbas ve gazi Ferman Kocaaslan birer konuşma yaparak, Gaziler Günü hakkındaki düşüncelerini anlattılar.

Öğrencilerin şiirler okudukları törende, görevleri başında şehit olan iki polis memurunun ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi. 2006 yılında şehit olan polis memuru İrfan Efe’nin babası Muhsin Efe’nin madalyasını Yozgat Valisi Amir Çiçek; 1984 yılında şehit olan polis memuru Nurettin Gürsoy’un kızı Emel Gürsoy’un madalyasını ise Yozgat Milletvekili Osman Coşkun verdi.

Törende bir konuşma yapan Vali Çiçek, “Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Yüce Türk Milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir” dedi.

Daha sonra Vali Amir Çiçek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Vali Yardımcıları Mustafa İngenç, Atilla Selami Abban ve Hüseyin Konak, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Garnizon Komutanlığı Gazinosu’nda Gaziler, yakınları ve Şehit aileleriyle iftar yemeğinde biraraya geldi.

Sorgun’daki trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Sorgun’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

İstanbul’dan Sivas’a gitmekte olan Alaattin Düzenli yönetimindeki 34 YPR 94 plakalı otomobil, E-88 kara yolunun Sorgun ilçe girişinde şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Alaattin Düzenli ile otomobilde bulunan Saadet Akaya, Mehmet Akaya ve Keziban Yılmaz, yaralandı.

Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Saadet Akaya ambulansta hayatını kaybetti.

18 Eylül 2008 Perşembe

TRT 1'in "Anadolu'nun Sesi" programı bu hafta Sorgun'dan yayınlanacak

TRT 1'de her hafta pazartesi günleri yayınlanan ve sunuculuğunu Türk Halk Müziği Sanatçısı Kubat'ın yaptığı "Anadolu'nun Sesi" programı bu hafta Sorgun'dan yayınlanacak.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, pazartesi günü saat 20.30'da başlayacak olan programla ilgili hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Program için Belediye Meydanı'na platform kuracaklarını belirten Şimşek, "İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında böyle bir programla hemşehrilerimize hoş vakit geçirtmek istedik. Bundan daha da önemlisi, bu programla ilçemizin yurt genelinde çok iyi bir reklamı yapılmış olacaktır" dedi.

Şimşek, belediye folklor ekibinin de yer alacağı programa konuk olarak en az iki sanatçının katılacağını, ancak bu sanatçıların isimlerinin henüz belirlenmediğini söyledi.

Terminal İş Merkezi 15 Ekim’de açılıyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Terminal İş Merkezi’nin açılışının 15 Ekim’de yapılacağını bildirdi.

Terminal İş Merkezi’nde yapımına devam edilen kule lokantayı gezen Başer, burada yaptığı açıklamada, iş merkezinin Yozgat’a ‘ayrı bir hava’ kattığını söyledi. İş Merkezi’nde toplam 25 iş yerinin bulunduğunu kaydeden Başer, bütün iş yerlerinin kiraya verildiğini belirtti. Yapımı devam eden kule lokantanın 26 metre uzunluğunda olduğunu söyleyen Başer, “500 kişilik olan kule lokantanın işletmecisinden 2 yıllık kira ücretini peşin aldık ve iş merkezinin eksikliklerini oradan alınan para ile tamamladık” dedi.

Vali Çiçek, Çayıralan ilçesi ve İğdeli Köyü'nde incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Çayıralan İlçesi ile Çandır İlçesine bağlı İğdeli Köyü’ne giderek bazı incelemelerde bulundu.

İlk olarak Çayıralan Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Amir Çiçek, Çayıralan Kaymakamlığı görevine atanan Muhammet Aktaş’a yeni görevinde başarılar diledi. Kaymakamlıkta İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, İl Özel İdaresi Yatırım ve inşaat Müdürü Osman Şimşek ve ilçede görevli kurum amirlerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapan Vali Çiçek, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Değerlendirme toplantısından sonra Çayıralan İlçe Hastanesi’ne geçen Çiçek, hastane yetkililerinden bilgi aldı. Hastane birimlerini de dolaşan Çiçek, hasta ve hasta yakınları ile görüşerek sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Yapımı tamamlanan Çayıralan Anaokulu’nu ziyaret eden Çiçek, daha sonra özel bir şirket tarafından Çayıralan İlçesine yaptırılmakta olan su dolum tesisi inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Çandır İlçesi’ne bağlı İğdeli Köyü’ne giden Yozgat Valisi Amir Çiçek, burada yaptığı yol incelemesinin ardından köyde kendisini bekleyen vatandaşlar ve köy muhtarı Erhan Korkmaz ile bir süre sohbet etti.

Vali Çiçek, ziyaretinin son durağında Çayıralan Aşağı Tekke Hayri Yıldız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile bu okula bağlı kız ve erkek pansiyonunda incelemelerde bulundu.

YİBO’da iftar buluşması

Hayırsever İşadamı Hayri Yıldız tarafından Aşağı Tekke Hayri Yıldız YİBO’da verilen iftar yemeğinde öğrenciler, Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve diğer davetliler ile biraraya gelen Vali Çiçek, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Yozgat da MOBESE sistemine geçiyor

Yozgat İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, MOBESE’nin kurulumuna önümüzdeki günlerde başlanacağını bildirdi.

Nalcı, Yozgat merkeze kurulacak olan MOBESE sistemi ile şehrin her bölgesinin kontrol altına alınacağını belirtti. Nalcı, şehrin giriş ve çıkışlarına yerleştirilecek MOBESE kameraları ile Yozgat’a girip-çıkan araçların plaka sorgularının yapılabileceğini de vurguladı. Nalcı, “Sorgusu yapılan araçlardan daha önce bir suça karışmış olanlar ekiplerimize bildirilerek yakalanacaktır” dedi.

Nida Tüfekçi, Yozgat’ta törenle anıldı

Türk Halk Müziği sanatçısı Nida Tüfekçi, ölümünün 15’inci yılında Yozgat’taki anıtının önünde düzenlenen törenle anıldı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye personeli ile birlikte Nida Tüfekçi anıtının önünde basın açıklaması yaptı. Başer, “Nida Tüfekçi’nin hatırasını her vesile ile yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.

Başer, Nida Tüfekçi’nin anıtını yaptırdıktan sonra belediye bünyesinde “Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Konservatuvarı” ve “Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu” kurduklarını, Nida Tüfekçi’nin türkülerinin de bir CD’de toplandığını hatırlattı. Yusuf Başer, son olarak Sürmeli Festivali etkinlikleri kapsamında “Nida Tüfekçi Altın Bağlama Ödülü” yarışması düzenlediklerini, bu yarışmanın daha da genişletilerek devam ettirileceğini ifade etti.

Başer, “Nida Tüfekçi, Yozgat ve Sürmeli ile özdeşleşmiştir. O bizlere, ‘Dersini almış da ediyor ezber’ diye, sürmeli nağmelerini öğretti. Bizler de Nida Bey’den dersimizi aldık ve ezber ettik” diye konuştu.

Türk Halk Müziği sanatçısı, bağlama ustası Nida Tüfekçi, 18 Eylül 1993 yılında İstanbul’da vefat etmişti.

17 Eylül 2008 Çarşamba

Yozgat Jandarma Komutanlığı’ndan ücretsiz üniversiteye hazırlık derhanesi

Yozgat Jandarma Komutanlığı, gençlere ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu verecek

Yozgat Valisi Amir Çiçek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, gençleri yüksek öğrenim hedefine yoğunlaştırmak maksadı ile İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde “Mehmetçik Dershanesi” açılarak, ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu verileceğini duyurdu.

Vali Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, üniversiteye hazırlık kursunun hafta sonları 09.00-16.00 saatleri arasında verileceğini, hafta içerisinde ise 18.00-20.00 saatleri arasında etüt çalışmasının yapılacağını bildirdi. Vali Çiçek, “Ön kayıtlar 19-28 Eylül ve 3-8 Ekim tarihleri arasında Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Askerî Gazinosu’nda her gün 09.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır” dedi.

Albay Dursun’dan Vali Çiçek’e ziyaret

Bu arada, Yozgat’ın da bağlı bulunduğu Sivas Askerlik Dairesi Başkanlığı görevine yeni atanan Personel Albay Yakup Dursun, Yozgat Valisi Amir Çiçek’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Personel Albay Yakup Dursun’a yeni görevinde başarılar dileyen Çiçek, “Mehmetçik bizim göz bebeğimizdir. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir” dedi.

İki köyün su kavgası tehlikeli boyutlara ulaşıyor

Yanık Köyü ve Çekme Köylüler arasında başgösteren su kavgası, tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Kadışehri’nin Yanık Köyü arazisinde çıkan kaynak suyu, Çekme Köylülerle Yanık Köylüleri birbirine düşürdü.

Yanık köyünde çıkan su, Çekme Köyüne akıyordu. Çekme Köy de bu suyu tarım arazisinin sulanmasında kullanıyordu. Yanık Köyü susuz kalmaya başlayınca da, köyün içme suyunu karşılamak amacıyla bu kaynak suyundan bir hat çekmek istedi. Bu sebeple iki köy birbirine düştü, iş silah çekmeye kadar vardı.

Çekme Köylüler sularının kesileceği endişesi ile suyun başında silahla adeta nöbet tutmaya başladı. Yanık Köyü işi resmi kanallardan halletme yoluna gitmesi üzerine İl Özel İdaresi bu köyün içme suyunu karşılaması için bir proje hazırladı. İki köy arasında ihtilaf olması sebebiylede kaymakama bu sorunun çözülmesi talimatı verildi. Kaymakam da bu ihtilafı gözönüne almadan projeyi hayata geçirdi. Kepçe çalışmaya başladı. Ancak bu çalışma en fazla 2 gün yapılabildi. Çekme Köylüler kepçenin çalıştığını duyunca toplanıp çalışma sahasını bastılar ve kepçenin çalışmasına müsaade etmeden kepçeyi oradan gönderdiler. Bir yanda boşa akan su bir yanda susuzluk çeken köy.

Yanık köylüler kaymakamı ve valiyi göreve çağırdıklarını belirterek bu sorunu çözmelerini istediler. Köylüler, sorun çözülmediği taktirde altından kalkılamayacak sonuçlar doğuracağını belirtiyorlar.

(Kaynak: Yozgat Havadis Gazetesi)

İstanbul’daki Yozgalılar İftar yemeğinde bir araya geldi

Esenler Yozgatlılar Dayanışma Derneği’nin düzenlediği iftar yemeği Yozgatlıları bir araya getirdi.

Esenlerde Yeni alınan dernek merkezindeki programa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz, Başkan Yardımcı Ahmet Yılmaz, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Demirel, MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan ve yönetimi, Saadet Partisi İlçe teşkilâtı, Esenler Esnaf Odası Başkanı Ünaldı Özsoy, İşadamı Yusuf Erkoç, Süleyman Saçan, Adem Erdoğdu, Osmanlı Arşivleri Şube Müdürü Orhan Sakin, Esenyurt Dernek başkanı Adem Akdağ ve Genel Sekreter Halit Korkmazyürek, Ümraniye dernek Başkanı İhsan Kayaalp ve yönetimi, Bağcılar Dernek Başkanı Av. Bülent Yılmaz ve yönetimi, Çandır köyü Dernek Başkanı Mehmet Meydan, Kabalı Köyü dernek Başkanı Mustafa Güzel ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı İhsan Karaman, yaptığı konuşmada, dernek merkeziyle beraber federasyonun genel merkezinin de yeni alınan bu binaya taşınması sonucunda, Yozgatlıların sesinin daha güçlü çıkacağını söyledi.

Federasyon Başkanı Mehmet Deniz de, çalışmalarından dolayı Esenler dernek yönetimine teşekkürlerini belirtti.

Başkan Deniz, Yozgatlılar Federasyonu Olarak Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerine yönelik 27 Eylül Cumartesi günü iftar programlarının olduğunu hatırlatarak dernek başkanları ve yöneticilerini eşleri ile birlikte iftar programına davet etti.

(Kaynak: Yozgat Havadis Gazetesi)

Ahmet Demirel: Soğanın da taban fiyatı olsun

Yozgat'ta geçimini soğan üreterek sağlayan çiftçiler, soğan alım satımında fiyat oluşmamasından yakınarak, devletin buğday, fındık, tütün gibi ürünlere uyguladığı taban ve baş fiyat uygulamasını soğan içinde uygulamasını istiyor.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Demirel, Yozgat'ta en çok soğanın Aydıncık ilçesi Kümbetova bölgesinde yetiştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Çiftçilerimiz büyük bir beklenti içerisinde ekimini yaptığı soğanın hasadını tamamladı. Ancak çiftçimiz soğan için tüccar ve satıcılar arasında bir fiyat oluşturulamadı. Tüccar soğanı ucuza almak istiyor, çiftçi ucuza satınca zarar ediyor. Bu nedenle devletin, bazı ürünlere uyguladığı taban ve baş fiyat uygulamasını soğana da uygulamasını istemektedir."

Soğan alım satımında fiyat oluşmazsa çiftçinin ürününü ucuza satarak zarar edeceğini ya da soğanın elinde kalıp çürüyeceğini ifade eden Başkan Demirel, soğanın satımı için de devletin bir çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Yurtdışına soğan ihrac edelim

Yozgat'ın ikinci büyük soğan üretim merkezlerinden biri olan Yerköy ilçesi Ticaret Borsası eski başkanı Ayhan Çelik de, soğanın pazarda 15 ile 17 YKr’ye satıldığını belirterek, "Çiftçi soğanı 30 kuruşa malederken pazarda yarı fiyatına satıyor. Bu nedenle çiftçi toptan satışların başlamasını beklemektedir. Aksi halde kilo veya çuval çuval satışla soğanın Yozgat genelinde tüketilmesi mümkün değildir. Biran önce dış bağlantıların kurularak soğanın yurtdışına ihrac edilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

16 Eylül 2008 Salı

YOGİAD Başkanı Çelik:
Yozgat da teşvik kapsamına alınmalı

Yozgat Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (YOGİAD) Başkanı Ayhan Çelik, tekstil ve deri sektörünün cazip hale getirilmesine yönelik olarak hükümet tarafından bazı tedbirler alınması için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Yozgat'ın da teşvik kapsamına alınması gerekir” dedi. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’da bulunan tekstil fabrikalarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine kaydırılması halinde 5 yıl süreyle desteklenmesine yönelik bir çalışmanın yapıldığını, yasaya Yozgat’ın da dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

İşsizlikten 200 bin kişi göç etti

Çelik, Yozgat’ın İç Anadolu Bölgesi’nde bir il olmasına karşılık, son nüfus sayımına göre işsizlik sebebiyle 200 bin kişinin göç ettiğini, milletvekili sayısının 6’dan 4’e düştüğünü hatırlattı. Çelik, “Hazırlık aşamasındaki çalışmalara Yozgat’ın da dahil edilmesiyle, kurulacak yeni tekstil tesisleri istihdam yaratıp, verilen göçü durduracaktır'' iddiasında bulundu.

(Kaynak: Sorgun Postası)