25 Aralık 2008 Perşembe

“Zengin bir ailenin fakir çocuğu”nun hazin sonu

“Merhaba Yozgat” gazetesinin sahibi ve başyazarı Ahmet Büyüksoy, dün Abide İşhanı’nda cesedi bulunan ve donarak öldüğü tahmin edilen Ahmet Uslu’nun dramını yazdı. Büyüksoy, Ahmet Uslu’nun hazin sonunu “Zengin bir ailenin, fakir çocuğu sahipsizliğe terkedilmişti” cümlesiyle özetledi.

Aklî dengesinin yerinde olmadığı belirtilen ve kimsesizliği sebebiyle kalacak yeri olmadığı için bir süredir Lise Caddesi’ndeki Abide İş Hanı’nda yere serdiği kartonlar üzerinde yatan Ahmet Uslu, dün iş hanında ölü olarak bulundu. Uslu’nun soğuktan donarak ölmüş olabileceği belirtiliyor.

Ahmet Uslu’nun, kimsesizlik içerisinde donarak ölmüş olma ihtimali “insanlık öldü mü?” sorusunu akla getirirken, “Merhaba Yozgat” gazetesinin sahibi ve başyazarı Ahmet Büyüksoy, “Delisiyle Velisiyle Yozgat” başlıklı yazısında, Uslu’nun dramını yazdı. Büyüksoy, Uslu’nun hazin sonunu “Zengin bir ailenin, fakir çocuğu sahipsizliğe terkedilmişti” cümlesiyle özetledi.

Büyüksoy, şunları yazdı:

“…Yozgat ilimizde de bu tür meczup, ruhen ve bedenen rahatsız olan insanlar vardır. Konuştuğunuz zaman öyle akıllı laflar ederler ki, donakalırsınız... Bunlardan birisi de Halil Uslu’nun oğlu Ahmet’ti.

Yozgat EML torna tesfiye bölümünü bitirmiş, çok zeki, akıllı bir arkadaşımızdı. Askerlik görevini ifa ettikten sonra zaman içerisinde rahatsızlanmıştı, sokaklarda yaşamaya başlamıştı. Evi, yatacağı, barınabileceği yer, inşaatlar, umuma açık binaların koridorlarıydı. Zengin bir ailenin, fakir çocuğu sahipsizliğe terkedilmişti.

Eline geçirdiği bir karton parçasını altına yatak, üzerine de gazete parçalarını yorgan ederek kış-yaz demeden senelerce bu şekilde bir hayat sürdü. En son mekânı Abide İş Hanı’ydı. Oradaki koridorlarda yatıyordu. Ahmet, dün ölü olarak bulundu.

Üşüdüğünü, acıktığını, altına kaçırdığını bilmiyordu. Tanıdık bir simayı gördüğü zaman ismiyle çağırır, aç olduğunda ekmek, sair zamanda da sigara istiyordu. Allah gani gani rahmet eylesin. Makamını cennet etsin. Yazın sıcağı, kışın soğuğu hep üzerinden geçti…”

Hiç yorum yok: