13 Aralık 2008 Cumartesi

Yozgat’ta kritik temayül yoklaması

AK Parti’nin, büyükşehirlerden sonra 46 il belediyesine yönelik temayül yoklaması da yarın yapılacak. Yozgat’taki temayül yoklaması, Celâl Köse’nin adaylığı sebebiyle hassasiyet kazandı.

Yarın saat 11.00’de Yimpaş Kültür Merkezi salonunda yapılacak olan temayül yoklaması, AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Celâl Köse’nin Yozgat Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapması sebebiyle hassasiyet kazandı.

Celâl Köse’nin önceki gün yaptığı aday adaylığı başvurusu, basın mensuplarının karşısında bir gövde gösterisine dönüşmüş, Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, Köse’ye açık destek vermişti.


AK Parti İl Teşkilâtı’nın yanı sıra, Merkez İlçe Teşkilâtı, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları da, Celâl Köse’ye destek vereceklerini açıklamışlardı.

Yarın yapılacak olan temayül yoklamasına Yozgat merkez, Akdağmadeni, Çekerek, Çayıralan, Kadışehri, Sorgun, Sarıkaya, Yerköy, Yenifakılı ilçeleri katılacak.

Temayül yoklamasından, Belediye Başkanı Yusuf Başer’e yeterli oranda destek çıkmaması hâlinde, Başer’in durumunun ne olacağı merak ediliyor. Belediye Başkanı Yusuf Başer’le İl Başkanı Zekeriya Avşar arasında uzun süredir görüş ayrılığı olduğu ileri sürülüyordu.

Gözler Erdoğan’da

Başbakan Erdoğan, AK Partili 12 büyükşehir belediye başkanına dair merak ve heyecanla beklenen açıklamayı bayram tatilinden sonra yapacak. Bayram öncesi yapılan temayül yoklamasının sonuçlarını inceleyen Erdoğan, son kararını 12 büyük şehrin 205 milletvekili ile yapacağı görüşmelerin ardından verecek.

Başkanlığını genel başkan yardımcılarının yapacağı heyetler, 46 ilde il ve ilçe teşkilâtlarına mevcut il belediye başkanının performansını soracak.

Erdoğan’ın 46 AK Partili ildeki il belediye başkanları için o illerin milletvekillerinin görüşlerini almasıyla birlikte, 2-3 hafta içinde bütün AK Partili milletvekilleriyle görüşmüş olacak. Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcıhamam Kampı'nda yaptığı konuşmada, bütün adayları 15 Ocak tarihinden önce açıklayacaklarını bildirmişti.

Hiç yorum yok: