11 Aralık 2008 Perşembe

Yozgat’ta bu kış doğacak 644 bebek için
Anne adayları ulaşımı kolay yerlere taşınacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, kış şartlarına bağlı olarak yolu kapanabilecek köylerde ikamet eden anne adaylarının belirlendiğini, doğumunlarına 15-20 gün kala ulaşımı daha kolay olan merkezlere nakledileceklerini bildirdi.


Vali Çiçek, anne adaylarının, kış şartlarına bağlı olarak yolu kapanma ihtimali yüksek olan köylerden doğuma 15-20 gün kala sağlık ekipleri tarafından alınarak, hastane ve konaklama tesislerine yerleştirilmek suretiyle doğumlarının takip edileceğini belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu yönde bir eylem planı hazırladığını ifade eden Vali Çiçek, eylem planı istikametinde diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılarak, anne adaylarının konaklayacakları yerlerin de planlamasının tamamlandığını belirtti. Kış şartlarında yolu kapanabilecek yerleşim yerlerindeki hamile sayısının 644 olduğunu belirten Vali Amir Çiçek, şunları söyledi:

“Bu anne adayları ile sağlık personelimiz bizzat görüşerek konu hakkında bilgi verdi. Eylem planında belirtilen konaklama yerlerine beklenen doğum tarihine 15-20 gün kala gelmeyi kabul edip, etmedikleri soruldu. Doğuma kadar evinde kalıp doğum zamanı hastaneye başvuracağını beyan edenler tutanak altına alındı. Konaklamayı kabul eden anne adaylarının listesi oluşturuldu. Bu anne adayları, doğumlarına 15-20 gün kala belirtilen merkezlere yerleştirilecek, kadın doğum uzmanı bulunan merkezlerde doğumlarının gerçekleştirilmeleri sağlanacaktır.”

Hiç yorum yok: