20 Aralık 2008 Cumartesi

Yozgat’ta 3 bakandan 4 ilçede 12 açılış

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yozgat’ın 4 ilçesinde 12 açılış yaptı.

AK Parti Hükümeti bu gün 3 bakanıyla Yozgat’a çıkarma yaptı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yozgat’ın Akdağmadeni, Çayıralan, Sorgun ve Yerköy ilçelerinde düzenlenen açılış törenlerine katıldı.

Bakan Çiçek, Şahin ve Güler’in 4 ilçede katıldıkları törenlerle açılışı yapılan kurum ve tesisler şunlar:

Akdağmadeni: Adalet Sarayı açılışı
Çayıralan: Çayıralan Belediye Kültür Merkezi, Devlet Hastanesi Ek Binası ve Anaokulu açılışı
Sorgun: Köprü, kanal, yol, jeotermal tesisleri, spor tesisleri ile özel tıp merkezi ve Adliye lojmanlarının açılışı
Yerköy: Adalet Sarayı açılışı

Bakanlar, açılış yaptıkları ilçelerde Kaymakamlık ve Belediyeleri de ziyaret ettiler.

İlk açılış Akdağmadeni’nde

Günün ilk açılış töreni Akdağmadeni ilçesinde Adalet Sarayı’nın açılış töreni oldu. Bakanların Kaymakamlık ve Belediye ziyaretlerinden sonra başlayan törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek ve Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı M. Celâl Ertürk, Adalet Komisyonu Başkanı Yavuz Karaaslan, İdare Mahkemesi Başkanı Recep Kılıç, yüksek yargı organları mensupları, hakim ve savcılar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından, Bakanlar Akdağmadeni Adalet Sarayı’nı gezerek, yetkililerden bilgi aldılar.

Bakan Güler Çayıralan’da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de, Çayıralan ilçesinde Belediye Kültür Merkezi, Devlet Hastanesi Ek Binası ve Anaokulu’nun açılışlarını yaptı.


Açılış törenine Yozgat Milletvekilleri Abdülkadir Akgül ve Osman Coşkun da katıldı.

Üç bakan, Sorgun ve Yerköy’de buluştu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Eneri ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sorgun ve Yerköy’deki açılış törenlerinde bir araya geldiler. Sorgun’da Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan köprü, kanal, yol, jeotermal tesisleri, spor tesisleri ile özel tıp merkezi ve Adliye lojmanları, üç bakanın katıldığı törenle açıldı.

Bakan Çiçek, Şahin ve Güler daha sonra Yerköy ilçesine geçerek, Adalet Sarayı’nın açılışını yaptılar. Bakanlar, akşam saatlerinde ilçeden ayrılarak Ankara’ya döndüler.

Hiç yorum yok: