30 Aralık 2008 Salı

Yozgat medyası umursanmamayı içine sindirdi mi?

Haber-Analiz / Sürur Öztürk

Yozgat medyası, Yozgat heyetinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyareti öncesi kendisine hiçbir ön bilgi verilmeyişini sessizlikle karşıladı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun ve Abdülkadir Akgül; AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyet, 26 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Çankaya Köşkü’nde ziyaret etti.

Heyet Çankaya’ya çıkıyor, basının haberi yok

Ancak, Yozgat medyası bu ziyaretten, görüşme gerçekleştikten sonra haberdar oldu. Çünkü, her faaliyeti öncesinde mahallî basına haber veren Yozgat Valiliği, kalabalık bir heyetle devletin zirvesine yapılan bu ziyaret öncesi Yozgat medyasına ön bilgi verme gereği duymadı.

Yozgat heyetinin Cumhurbaşkanı Gül’le yaptığı görüşmeye dair haber, aynı gün önce Cumhurbaşkanlığının, ardından Yozgat Valiliği’nin web sitesinde yayınlandı. Mahallî basın da haberi ancak bu kanallardan alarak yayınladı.

Yapılan hataya sadece Yozgat Muhabir dikkat çekti

Yozgat Muhabir, 27 Aralık’ta yayınladığı “Gurur tablosuna basını ihmal gölgesi” başlıklı haber-yorumda, ziyaret öncesinde mahallî basına ön bilgi verilmeyişini eleştirmişti. Haber-Yorum’da şu ifadelere yer vermişti:

Köşk ziyaretinin köy ziyareti kadar önemi yok mu?

‘Yozgat’ta köylere yapacağı ziyaretleri bile önceden mahallî basına haber veren Vali Amir Çiçek’in, devletin zirvesi olan Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan bu ziyaretten önce basına bilgi vermemesi, “Köşk ziyaretinin köy ziyareti kadar önemi yok mu?” sorusunu gündeme getirdi.’

Henüz açıklama yok

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Milletvekilleri ve ziyarete katılan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bu kadar önemli bir ziyaret öncesi mahallî basına neden haber ve ön bilgi verilmediği konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Umursanmamak Yozgat medyasının umurunda değil mi?

Mahallî basının neden umursanmadığı konusunda yetkililerden herhangi bir açıklama gelmezken, Yozgat medyası da açıklama yapılması talebinde bulunmadı. Mahallî basından henüz hiçbir gazeteci, “Yozgat Heyeti’nin Devletin zirvesine yaptığı bu önemli ziyaret öncesi bizi neden bilgilendirme gereği duymadınız?” diye sormadı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti de mi susacak?

Mahallî basının temsilcisi durumundaki Yozgat Gazeteciler Cemiyeti de, bu konuda sessiz kalmayı tercih etti. “Mahallî basını ihmal” konusunu gündeme getirmeye değer bulmayan Yozgat Gazeteciler Cemiyeti’nin, ilk açıklamasını ne zaman hangi konuda yapacağı merak ediliyor.

Hiç yorum yok: