11 Aralık 2008 Perşembe

Yozgat medyası Çakır haberini neden görmedi?

Anadolu Ajansı, 6 Aralık 2008 tarihinde servise koyduğu bir haberle, MHP’nin kesinleşen belediye başkan adaylarını duyurdu. Sıralanan isimler arasında MHP’nin Yozgat belediye başkan adayının Mehmet Ali Çakır olduğu da belirtiliyordu. Ancak, Yozgat Muhabir, Sürmeli ve Cehirlik gazetesi hariç, Yozgat medyası bu haberi görmedi!..

MHP Yozgat İl Teşkilatı, Yozgat belediye başkan adayının Mehmet Ali Çakır olduğuna dair Anadolu Ajansı’nın haberini yalanlamadı. Anadolu Ajansı da herhangi bir düzeltme yayınlamadı. Buna rağmen, Yozgat medyası bu haberi görmemeyi tercih etti!..

Haber önce Yozgat Muhabir’de, ardından Sürmeli gazetesinin internet sitesinde, daha sonra da İzmir’den yayın yapan cehirlik.com’da yayınlandı. Yozgat gazeteleri ise, bu haberi adeta yok farzettiler. MHP adayının merak edilmesine rağmen, Yozgat medyasının bu haberi neden yok farzettiği ise merak konusu oldu.

Başgül: Ortak aday çıkarmazsak AK Parti kazanacak

Demokrat Parti Yozgat İl Başkanı Kıyasi Başgül ise, Yozgat gazetesine yaptığı açıklamada, muhalefet partilerinin ortak aday çıkarmaması hâlinde, Yozgat Belediye Başkanlığı seçimini yeniden AK Parti’nin kazanacağını ileri sürdü. Başgül, ‘Yozgat’ta uygun bir aday bulamazsak, dışarıdan getirelim’ teklifinde de bulundu… Yozgat gazetesi, Başgül’ün bu beyanını “DP İl Başkanı Başgül’den seçime ilişkin şok açıklamalar” başlığıyla internet sitesinde manşetten yayınladı.

Yozgat gazetesinin haberine göre Başgül, ‘başta MHP olmak üzere tüm muhalefetin Yozgat’ta 29 Mart 2009 seçimlerinde merkez belediye başkan adaylığı konusunda işbirliği yapmadığı takdirde seçimi AKP’nin kazanacağını’ ileri sürerek, şunları söyledi:

“… bizler devamlı halkın içerisinde dolaşan siyasetçiler olarak bazı tesbitlerimizi de kamuoyu ile paylaşmak durumundayız. 29 Mart’a bugünden baktığımızda muhalefet partilerinin Yozgatta dağınık olması, yine ülke genelinde Tayyip Erdoğan ve AKP rüzgârı esmesi nedeniyle bu seçimi muhtemelen yine merkezde AKP kazanacak gibi gözüküyor. (…) Muhalefete mensup bütün partilerin sorumluları, particilik ve sen-ben kaygılarını bırakıp, Yozgat’ı içinde bulunduğu darboğazdan kurtaracak, vizyonlu ve büyük düşünen, güçlü bir belediye başkan adayı etrafında bir araya gelmelidir. Muhalefet, seçim işbirliği yapmalıdır. Buna MHP öncülük etmelidir. Aksi halde MHP seçime ittifakla değil kendi adayı ile girerse, 28 Mart 2004 seçiminde Ali Açıkgöz’le aldığı oyu bile alamaz, seçimi kaybeder.

Yozgat’ta bulamazsak dışarıdan getirelim

MHP milletvekili Mehmet Ekici, bu gerçeği şimdiden görmelidir. Eğer Yozgat’taki muhalefet partilerinin seçim kazanmak gibi bir derdi varsa, yani Belediyeyi yine AKP’ye teslim etmek istemiyorsa, adaylarını ilân etmeden buyursunlar bir araya gelelim. Oturup konuşalım,üzerinde mutabakat sağlayacağımız bir aday bulalım. Bu aday Yozgatta bulunamazsa, dışarıdan daha liyakatli bir Yozgatlıyı getirelim. Yeter ki, seçimi kazanmak gibi bir hedefimiz olsun. Şimdiden gazeteniz vasıtasıyla kamuoyuna ve muhalefete ilân ediyorum. Eğer, Yozgatta MHP, CHP, DP, ANAP, BBP, DSP ve diğer partilerle tek aday üzerinde ittifak edersek, seçimi rahat bir şekilde kazanırız. Yozgat’ın geleceğini de güçlü bir adayla kurtarırız.”

Hiç yorum yok: