26 Aralık 2008 Cuma

Yozgat heyeti Çankaya Köşkü’nde

Yozgat Valisi Amir Çiçek’in başkanlığındaki bir heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Çankaya Köşkü’nde ziyaret etti. Gül, Yozgat heyetini sıcak bir ilgiyle karşıladı. Çankaya Köşkü’ndeki kabulde Vali Çiçek, Cumhurbaşkanı Gül’e Yozgat’ı temsil eden figürlerin ve saat kulesinin bulunduğu bir plaket sundu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek’in başkanlık ettiği Yozgat heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Çankaya Köşkü’nde ziyaret etti. Heyette, Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun ve Abdülkadir Akgül; Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Daştan yer aldı.

Vali Çiçek, ziyarette Cumhurbaşkanı Gül’e Bozok Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi, Demiryolu, jeotermal enerji konuları başta olmak üzere, Yozgat hakkında bilgi verdi, ilin ihtiyaçlarını bildirdi.

Gül: Yozgat, Yozgatlıların sahip çıkmasıyla kalkınır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yozgat heyetini kabulünde yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bölgelerin gelişip kalkınması, insanların refah seviyesinin yükselmesi, yine yöre insanının bölgesine sahip çıkmasıyla mümkündür. Her yapılan yatırıma hangi bölgede olursa olsun destek verilip sahip çıkılmalıdır. Gelişip kalkınmak ancak bu şekilde sağlanabilir.”

Notlar...

Görüşmede Cumhurbaşkanı Gül'ün Yozgat heyetine Bozok Üniversitesinin gelişmesi konusunda izlenebilecek yol hakkında bazı tavsiyelerde bulunduğu, bu konuda diğer bazı illerden örnekler verdiği öğrenildi.

Ziyarete katılan Yozgat Milletvekillerinin, aday gösterilip gösterilmeyeceği merak edilen Belediye Başkanı Yusuf Başer'e sıcak bir tavır sergiledikleri de ziyarete dair notlar arasında yer alıyor...

Çankaya Köşkü’ndeki kabulde Vali Çiçek, Cumhurbaşkanı Gül’e Yozgat’ı temsil eden figürlerin ve saat kulesinin bulunduğu bir plaket sundu.

Hiç yorum yok: