26 Aralık 2008 Cuma

Yozgat heyecanla pazar gününü bekliyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, 46 ilin belediye başkan adaylarını önümüzdeki Pazar günü açıklayacak. Yozgat’ta kimin aday gösterileceğini merak eden Yozgatlılar, heyecan içinde, Başbakan Erdoğan’ın Pazar günü Ankara Altındağ’da yapacağı açıklamayı bekliyor.


Yozgat’ta tartışmalı süreç

Yozgat’ta halen görevde olan belediye Başkanı Yusuf Başer’in yanı sıra, Celâl Köse ve Mehmet Doğan, Yozgat Belediye başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olmuşlardı. Yolsuzluk iddiaları sebebiyle, Yozgat Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, kendi partisinden belediye başkanlığı yapan Başer’e karşı cephe almış ve basının huzurunda diğer aday Celâl Köse’ye açık destek vermişti. Avşar, yapılan temayül yoklamasında da usulsüzlük yapmaya teşebbüs etmiş, Başer’in Divan Başkanlığı’na yaptığı itiraz sonucu, yoklama öncesi yapılan yanlışlık düzeltilmişti. Bütün bu gelişmeler, AK Parti Genel Merkezi’nin Yozgat’ta kimi aday göstereceği konusundaki merakı artırmıştı.

Gözler Başbakan’a çevrildi

Bu arada AK Parti, 46 ilin belediye başkan adayını netleştirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkan adaylarını pazar günü açıklayacaklarını söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen “2008 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik Hizmet Başarı Ödülleri” törenine katılan Erdoğan, muhabirlerin sorularını cevapladı. Seçim çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Erdoğan, "Pazar günü Ankara'da Altındağ Kapalı Spor Salonu’nda, fevkalade bir durum olmazsa, mevcut büyükşehir belediye başkanlarımızdan beraber devam edeceklerimizin bir kısmını açıklayacağız. 46 il belediye başkanlarımızdan da yine devam edeceklerimizi açıklayacağız” dedi.

Hiç yorum yok: