14 Aralık 2008 Pazar

Köse’yi milletvekili yapmayan Erdoğan,
belediye başkanı yapar mı?

Haber-Analiz / Sürur Öztürk

AK Parti Yozgat temayül yoklaması bu gün Yimpaş Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Eski Merkez İlçe Başkanı Celâl Köse’nin, temayül yoklamasından 2 gün önce aday adaylığı başvurusunda bulunması sebebiyle, bu gün yapılan yoklama özel bir önem kazanmıştı.

Yozgat’ın AK Partili mevcut Belediye Başkanı Yusuf Başer’e rakip olarak aday adayı olan Celâl Köse, İl Başkanı Zekeriya Avşar tarafından da basın huzurunda açıkça desteklenmişti. AK Parti İl Teşkilâtı’nın yanı sıra, Merkez İlçe Teşkilâtı, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları da Celâl Köse’ye destek vereceklerini açıklamışlardı.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın, Belediye Başkanı Yusuf Başer’e karşı Celâl Köse’ye açık destek vermesi, AK Parti’nin bölünmesi olarak değerlendirilmişti.

Köse’nin adaylığıyla AK Parti açısından belirsizlikler çoğalırken, gözler Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Şimdi, AK Parti Genel Merkezi’nin Yozgat Belediye Başkanlığı için kimi aday göstereceği eskisinden daha fazla merak ediliyor.

Başer kazanır, Avşar istifa eder

Ancak, milletvekilliğine aday adayı olduğunda Celâl Köse’yi tercih etmeyen AK Parti Yönetimi’nin, Belediye Başkanlığı için Köse’yi aday göstermesinin çok zayıf bir ihtimal olduğu belirtiliyor. Başbakan Erdoğan’ın Yozgat’ta tekrar Yusuf Başer’i aday göstereceği, Başer’in yeniden Belediye Başkanı olmasının ardından da, Başer’e karşı Köse’ye açık destek veren İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın istifa etmek zorunda kalabileceği ileri sürülüyor.

Köse ve Avşar’ın sözleri rahatsızlık sebebi olabilir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temayül yoklamalarını değerlendirirken, illerin milletvekillerinden de görüş alacak. Yozgat’ta Belediye Başkanı Yusuf Başer’e karşı aday adayı olan Celâl Köse ise, ‘kimseden icazet almadan göreve talip olduğunu’ söylemiş, İl Başkanı Zekeriya Avşar da, “Bu gün, ‘genel merkez şunu demiş, milletvekilleri şunu konuşmuş, teşkilâtlar şöyle düşünmüş, birileri şöyle konuşmuş’un ötesinde, Yozgat halkının beklediği, istediği bir gün olarak tayin ediyoruz” demişti. Köse ve Avşar’ın bu sözlerinin Genel Merkez’de ve AK Parti Yozgat Milletvekillerinde rahatsızlık uyandırabileceğine işaret ediliyor.

Hiç yorum yok: