13 Aralık 2008 Cumartesi

Kılıçdaroğlu şimdi de valiyi ve yardımcısını suçladı

Daha önce Yozgat Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığını iddia eden CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de isim vermeden Yozgat Valisini ve 2007’deki yardımcısını suçladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat Belediyesi’nde yapıldığını iddia ettiği yolsuzluktan dönemin Vali ve Vali Yardımcısının da haberdar olduklarını ve firmadan alınan paraların Yozgatspor’a aktarıldığını ileri sürdü.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a mektup göndererek Yozgat Belediyesi’nde yapıldığını iddia ettiği yolsuzlukla ilgili soruşturma başlatmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, dönemin Vali ve Vali yardımcısının bundan haberdar olduklarını ve firmadan alınan paraların Yozgatspor’a aktarıldığını öne sürerek, Bakan Atalay’dan soruşturma başlatmasını istedi. Kılıçdaroğlu, mektubunda "Çiçek ve ağaç alımı konusunda yolsuzluk iddialarına ilişkin olarak tarafıma yeni ulaşan bir mektupta, mülki amirlerin de söz konusu yolsuzluğa karıştıkları belirtiliyor. Söz konusu mektubu bilgilerinize sunuyorum" diye yazdı.

Kılıçdaroğlu, Yozgat Valisi’nin ve dönemin (2007 yılı) Vali Yardımcısı’nın da, çiçek alımı ihalesi yapılmasına rağmen çiçeklerin teslim alınmadığı, firmadan alınan paraların Yozgatspor’a aktarıldığından bilgi sahibi olduğuna dair yeni iddialar olduğunu ileri sürdü. Böylece, suçlananlar arasına Yimpaş Yozgatspor da dahil edilmiş oldu.

Belediye Başkanı Başer cevap vermişti

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “4 yılda toplam 2 milyon 492 bin 869 YTL ödenerek alınan çiçekler nerede?” diye soran CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na çiçeklerin fotoğraflarını göstererek, “İşte burada” diye cevap vermişti.

Kılıçdaroğlu’nu Yozgat’a davet eden Başer, “Gelsin, yok dediği yeşil alanları görsün. Kendisine Kent Park’ta testi kebabı ikram edelim” demişti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yozgat Belediyesi’nin çiçek ve ağaç alım ihalelerinde yolsuzluk yaptığına dair iddialarının “iftira” olduğunu ileri sürerek, 20 bin YTL’lik tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun iddiaları ve Başer’in cevapları

Yozgat Belediyesi’ni yolsuzluk yapmakla suçlayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ağaç alımı ihalesi sonucunda toplam 7 dönüm alanın ağaçlandırılması gerektiği halde ağaçlandırılmadığını ileri sürmüştü. Başer ise, sadece Kent Park’ta 50 dönüm alanın ağaçlandırıldığını bildirmişti. Kılıçdaroğlu, 4 yılda toplam 2 milyon 492 bin 869 YTL tutarında çiçek alımı ihalesi yapıldığı halde, Yozgat’ın çiçeklendirilmediğini ileri sürmüştü. Başer ise, dikilen çiçeklerin mevsimlik olduğunu, mevsimi geçenlerin yenilendiğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, belediyenin imar değişikliği yaparak yandaşlarına rant sağladığını iddia etmiş, Başer ise, “Belediyemiz, imara açılan yerleri gerekli kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belgeleri aldıktan sonra imara açmıştır” demişti.

Hiç yorum yok: