26 Aralık 2008 Cuma

Kimsesizler için yapılan toplantıdan sonuç çıkmadı

Yozgat Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yardıma muhtaç vatandaşlara yapılan yardımlarda nasıl daha iyi sonuçlar alınabileceği konusunda, sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yaparak, temsilcilerin görüşlerini aldı.

Yurt-Ay Derneği’nin Başkanı Hakan Çeliksoy’un, kamu kurumlarını ve Yozgat kamuoyunu kendilerine karşı ilgisiz kalmakla suçlaması üzerine, toplantı bu konuya odaklandı. Toplantıdan somut bir sonuç alınamadı.

Yozgat Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Yozgat’taki 15 derneğin temsilcileri ile, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Yuvası’nda bir toplantı düzenledi.

Yozgat’taki derneklerin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile diyaloğunu artırmayı amaçlayan ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, yardıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlara yardım çalışmalarına derneklerin ne şekilde katkıda bulunabilecekleri müzakere edildi.

Yurt-Ay Der’in suçlamaları tartışmaya sebep oldu

Kısa adı "Yurt-Ay Der" olan Yozgat Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Koruma Derneği’nin başkanı Hakan Çeliksoy, yurttan ayrılanlara yeterince sahip çıkılmadığını ileri sürerek, kamu kurumlarına ve Yozgat kamuoyuna sitemde bulundu. Kılıçsoy’un suçlamaları, tartışmaya sebep oldu. Yozgat’ta infiale sebep olan ve Yurt-Ay Der mensuplarının da adının karıştığı son bıçaklama olayından sonra kendilerinin dışlandığını ifade eden Kılıçsoy, suç işleyen çocuk ve gençler için “yurt çocuğu” tabirinin kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Kılıçsoy, “Bu çocuklara Yozgatlılar olarak sahip çıkmazsanız, zararını hepimiz görürüz” dedi.

Yapılan toplantıdan somut bir karar çıkmadı.

Hiç yorum yok: