24 Aralık 2008 Çarşamba

Çiçek ve Başer’e hakaret eden “Yozgat Haber” gazetesine 10 bin YTL manevi tazminat cezası

Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’in, “Yozgat Haber” gazetesi aleyhine Yozgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde avukatları aracılığıyla açtıkları manevi tazminat davası önceki gün karara bağlandı.


Mahkeme, Yozgat Haber” gazetesi yazarı Yusuf Koçsoy’un “Korktular ve Kaçtılar” başlıklı köşe yazısında Vali Çiçek ve Belediye Başkanı Başer’e hakaret edildiğine hükmetti. Mahkeme, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer ve Köşe yazarı Yusuf Koçsoy’a 5’er bin YTL manevî tazminat cezası verdi.

Yusuf Koçsoy’un, “Yozgat Haber” gazetesinin 28 Haziran tarihli nüshasının 3. sayfasında yayınlanan “Korktular ve Kaçtılar” başlıklı yazısı üzerine, Vali Çiçek ve Belediye Başkanı Başer’in avukatları tarafından tarafından 9 Temmuz’da manevi tazminat davası açılmıştı.

Koçsoy-Başer görüşmesi

“Yozgat Haber” gazetesinde sürekli Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer aleyhinde yazılar yazan Yusuf Koçsoy, 19 Aralık’ta Belediye Başkanı Başer ile makamında uzun bir görüşme yapmıştı. Tazminat davasının sonuçlanmasına kısa bir süre kala yapılan bu görüşme, “Koçsoy, Başer’den davadan vazgeçmesini mi istedi?” şeklinde yorumlara sebep olmuştu.

Görüşmeden sonra Koçsoy, Başer’le röportaj yaptığını yazmış, ancak yapıldığı ileri sürülen röportaj yayınlanmamıştı.

Hiç yorum yok: