22 Aralık 2008 Pazartesi

Halka yakın durdu, Yozgat’ta kaldı

Valilik görevini halkla iç içe olarak sürdüren Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu yaklaşım tarzının mükâfatını aldı.

Bazı illerin valilerinde değişiklik öngören Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre, 12 ilin valisi merkeze alınırken, 4 kaymakam da çeşitli illerin valiliklerine atandı. Yozgat Valiliği’nde ise bir değişiklik yapılmadı. Yozgat Valisi Amir Çiçek, görevini sürdürecek.

Son Valiler Kararnamesi’nde Yozgat Valisi Amir Çiçek’in görev yerinde bir değişiklik yapılmaması, onun ‘başarılı valiler’ arasında görüldüğü şeklinde değerlendiriliyor. Vali Çiçek’in, görevini Yozgat halkıyla iç içe sürdürmesi ve halka yakın durup kaynaşmasının hükümet nezdinde de takdirle karşılandığı belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Makamınıza tıkılıp kalmayın; halkın arasına karışın” tavsiyesiyle örtüşen bir yaklaşım sergileyen Vali Çiçek, sık sık Yozgat’ın ilçeleri ve köylerini ziyaret ediyor.


‘Halka tepeden bakan kibirli bürokrat’ anlayışından uzak duran Çiçek, vatandaşlara karşı sıcak ve babacan tavırlarıyla takdir topluyor.

Bakan Güler’den Vali Çiçek’e enerji dosyası

Bazı açılışlar yapmak üzere geçen cumartesi günü Yozgat’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in, Yozgat’ın kalkınmasına katkı sağlayacak ve ‘yol haritası’ sayılabilecek bir ‘enerji dosyası’nı Vali Çiçek’e verdiği belirtiliyor.

Yapılan çalışmalarla, Yozgat’ın maden haritasının çıkarıldığı, bunun yanı sıra, termal kaynaklarının, rüzgâr ve güneş enerjisi konusundaki potansiyelinin de değerlendirileceği belirtiliyor. Bu konuda yapılacak olan yatırımların, Yozgat’ın turizm gelirlerine de önemli ölçüde katkı sağlayacağına işaret ediliyor.

Hükümetin bu yaklaşımının, yeni dönemde yeni başarıların altına imza atılması bakımından, Vali Çiçek için de iyi değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğuna dikkat çekiliyor.

Amir Çiçek kimdir?

1958 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Umurca Köyü İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Sivas Pamukpınar İlköğretmen Okulu’nda tamalayarak 1976 yılında ilkokul öğretmeni olarak Tokat Merkez Akyurt Köyü İlkokulu’nda öğretmenliğe başladı.

Öğretmenlik yaparken bir taraftan da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Hukuk öğrenimini sürdürün Çiçek, 1981 yılında mezun oldu. Sivas Adliyesi’nde avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1983 yılında kaymakamlık mesleğine geçti. Çiçek, sırasıyla Uşak Eşme, Bartın Kurcaşile, Niğde Çamardı, Tunceli Ovacık, Diyarbakır Ergani, Gümüşhane Kelkit, Afyon Dinar ve Ankara’nın Haymana İlçelerinde kaymakamlık yaptı.

1996 yılında İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilâtında çalışmaya başladı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak 2003 yılına kadar görev yaptı. Bu görevinin ardından İçişleri Bakanlığı APK Kurul Başkanlığına atandı. 2006 yılı Ocak ayında APK Kurul Başkanlıklarının kaldırılması sebebiyle yeni yapılanan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütmekte iken 28 Eylül 2006 tarihinde Yozgat’a vali olarak atandı.

1988 yılında mesleği ile ilgili konularda araştırma yapmak üzere 1 yıllığına ABD'ye giden Amir Çiçek, İngilizce biliyor. Amir Çiçek, evli ve 2 çocuk babası.

Hiç yorum yok: