27 Aralık 2008 Cumartesi

Gurur tablosuna “basını ihmal” gölgesi

Haber-Yorum / Sürur Öztürk

Seçkin temsilcilerden oluşan güçlü bir Yozgat heyeti, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Çankaya Köşkü’nde ziyaret etti. Ancak, bütün Yozgatlılar için bir gurur ve moral tablosu olan bu fotoğrafa, “basını ihmal” gölgesi düştü.

Yozgat medyası, bu kadar yüksek seviyeli bir ziyaretten, ziyaret gerçekleştikten sonra haberdar oldu.

Köşk ziyaretinin köy ziyareti kadar önemi yok mu?

Yozgat’ta köylere yapacağı ziyaretleri bile önceden mahallî basına haber veren Vali Amir Çiçek’in, devletin zirvesi olan Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan bu ziyaretten önce basına bilgi vermemesi, “Köşk ziyaretinin köy ziyareti kadar önemi yok mu?” sorusunu gündeme getirdi.

Başta işsizlik ve göç meselesi olmak üzere, pek çok ciddi problemin yüksek seviyede seyrettiği bir dönemde, devletin zirvesi olan Cumhurbaşkanlığı makamına kalabalık bir heyetle yapılan ziyaret hakkında önceden Yozgat medyasına bilgi verilmemesi, “Yozgat medyasını ciddiye almamak” olarak değerlendirildi.

Yozgat Valiliği’nin, ziyaretten önce Yozgat medyasına bilgi vermesi gerektiği ifade edilirken, bu kadar yüksek seviyeli bir ziyaret hakkında mahallî basının ihmal edilmiş olmasının “şık olmadığı” belirtiliyor.

Yozgat Valiliği’nin, Basın Bürosu vasıtasıyla, ziyaretten önce mahallî basına; ziyaretin ne zaman, hangi amaçla yapılacağını ve heyette kimlerin yer alacağını en azından kısa bir “bilgi notu” şeklinde iletmesinin çok daha faydalı olacağı halde, ziyaret hakkında önceden hiçbir açıklama yapılmamış olması, basında rahatsızlığa sebep oldu.

20 Aralık’ta 3 bakanın Yozgat’ın 4 ilçesine yaptıkları ziyaret, Yozgat Valiliği tarafından önceden ayrıntılı bir şekilde mahallî basına haber verilmişti. Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan ziyaret için ise böyle bir bilgilendirme yapılmadı.

26 Aralık Cuma günü 14.30-15.30 saatleri arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkünde yapılan görüşmeye, Vali Amir Çiçek’in yanı sıra, Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun ve Abdülkadir Akgül; Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ancak, bu ziyaret öncesi ne Valilik basını bilgilendirdi, ne Belediye, ne Milletvekilleri, ne de sivil toplum kuruluşları… Bu ihmal sebebiyle de, bu kadar önemli bir ziyaretin haberi, ziyaretten önce Yozgat medyasında yer almadı.

Yozgat medyası, pek çok sıkıntıyla iç içe yaşayan Yozgat halkı için bir moral ve gurur vesilesi olabilecek bu önemli ziyaretin öncesinde mahallî basına neden bir bilgi verilmediğinin sebebini merak ediyor.

Pek çok hatası ve eksikliği de olsa, Yozgat medyasının Yozgat halkının sesi olduğu belirtilerek, bu sese kulak verilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Hiç yorum yok: