5 Aralık 2008 Cuma

Esenli Sulama Birliği mercek altında

Yozgat'ın Esenli beldesinde çiftçiler, elektrik borçlarını gününde vermelerine rağmen sulama birliği yöneticilerinin elektrik parasını ödemediğini, bu yüzden elektriklerinin kesilip haklarında icra takibi başlatıldığını öne sürerek, Yozgat Valisi Amir Çiçek'e şikâyette bulundu. Vali Çiçek de, iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendireceğini bildirdi.

Esenli Sulama Birliği üyesi bir grup çiftçi, Yozgat Valiliğinin önünde basın açıklaması yaptı.

Çiftçiler, birliğe elektrik borçlarını gününde teslim etmelerine rağmen birlik yöneticilerinin elektrik parasını ödemediğini, bu yüzden elektriklerinin kesilip haklarında icra takibi başlatıldığını belirttiler.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, basın açıklaması yapan çiftçileri makamında kabul ederek şikâyetlerini dinledi.

Vali Çiçek, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ''Bu konuda bize daha önce de müracaatları vardı. Gerekli soruşturmaları yaptık. Birlik başkanı hakkında ağır cezada mahkemesi devam eden dava var. Bu iddialarla ilgili de bir müfettiş görevlendireceğim'' dedi. Vali Çiçek, müfettişlerin incelemelerinin ardından hazırlanacak rapora göre hareket edeceklerini belirtti.

Esenli Sulama Birliği Başkanı Salih Aplak ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Aplak, birlik üyelerinin çoğunun borçlarını ödemediğini iddia ederek, ''150 üyemizden 129'u borcunu ödemedi, icra takibi başlattık, topladığımız paraları da elektrik borcuna ödedik'' dedi.

Hiç yorum yok: