31 Aralık 2008 Çarşamba

Avşar, Köse’yi tuzağa mı düşürdü?

İleri gazetesinin köşe yazarlarından Evren Kurban, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın, belediye başkanlığına aday adayı olan Celâl Köse’yi desteklemesi konusunda ilginç bir iddiada bulundu.

Evren Kurban’a göre, Celâl Köse, AK Parti İl Başkanlığı seçiminde Zekeriya Avşar’a rakip olabilecek bir potansiyele sahipti. İl Başkanlığını kaybetmek istemeyen Avşar, sonradan karşısına rakip olarak çıkma ihtimali olan Celâl Köse’yi partiden tasfiye etmek için, onu adaylığa yönlendirdi. Ancak, Başer’in tekrar aday gösterilmesi, Avşar’ın bu planının da bozulmasına sebep oldu.

AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın, aday adayı Celâl Köse’ye basının huzurunda açık destek verip Belediye Başkanı Yusuf Başer’e cephe alması, Yozgat medyasında tartışılmaya devam ediliyor.

İleri gazetesinin köşe yazarlarından Evren Kurban, “Avşar Köse’yi harcamaya çalıştı” başlıklı yazısında, Avşar’ın Köse’ye verdiği desteğin perde arkasına dair ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

Avşar, Köse’yi adaylığa yönlendirip tasfiye etmek istedi

Kurban’a göre, Celâl Köse, AK Parti İl Başkanlığı seçiminde Zekeriya Avşar’a rakip olabilecek bir potansiyele sahipti. İl Başkanlığını kaybetmek istemeyen Avşar, sonradan karşısına rakip olarak çıkma ihtimali olan Celâl Köse’yi partiden tasfiye etmek için, onu adaylığa yönlendirdi. Ancak, Başer’in tekrar aday gösterilmesi, Avşar’ın bu planının da bozulmasına sebep oldu.

Gözler İl Başkanlığı seçimine çevrildi

Evren Kurban’ın bu iddiası üzerine gözler İl Başkanlığı seçimine çevrildi. Önümüzdeki İl Başkanlığı seçiminde Celâl Köse’nin aday olup olmayacağı merak ediliyor.

Daha önce AK Parti Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapan Celâl Köse, o dönemde Zekeriya Avşar’a destek vererek, Avşar’ın İl Başkanı olmasını sağlamıştı.

Celâl Köse belediye başkanlığı için aday adayı olduğunda, adaylık başvurusunu kabul eden İl Başkanı Zekeriya Avşar, basına yaptığı değerlendirmede, Köse’ye verdiği desteği ‘ahde vefa’ olarak tanımlamıştı.

Köse’nin İl Başkanlığı’na aday olması hâlinde, Avşar’ın ‘ahde vefa’ya sadık kalıp kalmayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Hiç yorum yok: