2 Ekim 2008 Perşembe

Yozgatlı üniversite öğrencilerinin dayanışması için
Yozgat Öğrenci Birliği

Gerek üniversiteye yeni kaydolmuş, gerekse öğrenimlerini sürdürmekte olan Yozgatlı üniversite öğrencileri arasında yardımlaşma ve dayanışma ağı oluşturmak amacıyla kurulan Yozgat Öğrenci Birliği (YÖB), faaliyetlerini sürdürüyor.


www.yozgatogrencibirligi.com adresinden yayın yapan web sitesi, Türkiye’nin dört bir tarafındaki Yozgatlı üniversite öğrencilerinin buluşma noktası olmayı hedefliyor. YÖB’ün amacı sadece öğrenciler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak değil. Birlik, Yozgat’ın sahip olduğu olumsuz imajı düzeltmek, şehirdeki sosyokültürel faaliyetlere katkıda bulunmak amacıyla da faaliyetlerde bulunacak.

YÖB’den yapılan açıklamada, birliğin Yozgat’ta da sivil toplum örgütleri ve Bozok Üniversitesi ile işbirliği içinde faaliyette bulunacağı belirtiliyor.

Birliğin teşkilâtlanması konusunda da “Merkez Yönetim Kurulu’nun yanı sıra her üniversitede o üniversitenin temsilcisi tarafından oluşturulacak özerk yönetimler” oluşturulacağı ifade ediliyor.

Yozgat Öğrenci Birliği, yurdışındaki ünivesitelerde öğrenim gören Yozgatlı öğrencileri de aynı şekilde kapsama alanına alacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Yozgat Öğrenci Birliği şimdi nerede sahi?