6 Ekim 2008 Pazartesi

Yozgatlı 4 inşaat ustası, Aktütün Karakolu inşaatında gönüllü çalışmak için Kaymakamlığa başvurdu

Yozgat´ın Boğazlıyan ilçesinde 4 inşaat ustası, 15 askerin şehit olması zerine yeri değiştirileği açıklanan Şemdinli Aktütün Jandarma Karakolu’nun inşaatında gönüllü olarak çalışmak için Kaymakamlık’a müracaatta bulundu.

Muharrem Özgödekli, İbrahim Yıldırım, Yusuf Alasulu ve Kâmil Ateş isimli inşaat ustaları, sınır karakolunun güvenli bir bölgeye nakledileceğini öğrenince, ertesi sabah bir araya gelip, karakol inşaatında ücret almadan çalışmaya karar vermişler.

İnşaat ustalarından Muharrem Özgödekli, kendisinin de şehit yakını olduğunu, karakol inşaatında sadece kendilerinin değil, ilçede bulunan diğer ustaların da gönüllü olarak çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Özgödekli, şöyle konuştu:

“Bizler Boğazlıyanlı ustalar olarak Aktütün Jandarma Karakolu’nu yapmaya talibiz. Aktütün Jandarma Karakolu’nda şehit olan Mehmetçiklerin hepsi bizim çocuklarımız, bizim evlâtlarımız. İlerde benim çocuğum da Aktütün Karakolu’nda görev yapacak. Şu anda 15-20 arkadaşımız var, gönüllü olarak çalışmaya hazırız.”

İnşaat ustası Kâmil Ateş de, 1994 yılında Aktütün Karakolu’na yakın bölgede askerlik görevini yaptığını, bölgeyi tanıdığını anlattı. Ateş, “Bizler inşaat ustaları olarak gönüllü çalışacağız. İlçemiz halkı da inşaat malzemesi yardımı yapar, karakolun inşaatını tamamlar döneriz” diye konuştu.

İnşaat ustaları, karakolda gönüllü olarak çalışmak için Kaymakamlığa yazılı olarak başvuruda bulundular.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

Hiç yorum yok: