16 Ekim 2008 Perşembe

Yozgat, şehit sayısının düşük gösterilmesine tepkili

Terör saldırılarında verilen şehitler bir yönüyle büyük bir kedere ve öfkeye sebep olurken, bir başka yönüyle de gurur kaynağı hâline geliyor. Şehit cenazelerinde gözyaşı döken Anadolu insanı, aynı zamanda, verdiği şehitlerin sayısını kendi şehri için bir gurur kaynağı olarak değerlendiriyor.

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Tunakan Erciyas, bazı basın kuruluşlarında Yozgat’ın şehit sayısının 153 olarak yayınlanmasına tepki göstererek, gerçek rakamın 199 olduğunu bildirdi.

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden İleri gazetesinin haberine göre, Tempo dergisi ve bazı internet sitelerinde yayınlanan “Türkiye’de hangi il kaç şehit verdi” başlıklı haberde, Yozgat’ın şehit sayısı 153 olarak verildi. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Tunakan Erciyas ise, Millî Savunma Bakanlığı verilerine dayandırıldığı belirtilen bu rakamın yanlış olduğunu açıkladı. Erciyas, Yozgat’ın verdiği şehit sayısının 153 değil 199 olduğunu bildirdi. Erciyas, “Yanlışlığın düzeltilmesi için gerekli makamlara yazılar yazdık ama sonucu gelmedi” dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yozgat türkeşin kalesidir bir ölür bin diriliriz