15 Ekim 2008 Çarşamba

Yozgat’ın huzurunu kimseye bozdurmayız

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ta infiale sebep olan olan ve MHP ilçe yönetim kurulu üyesi Murat Kozan’ın öümüyle sonuçlanan bıçaklı kavganın yargıya intikal ettiğini belirterek, “Yozgatımız huzur kentidir. Bu güzel şehrin huzurunu kimseye bozdurmayız. Olayın failleri yakalanıp yargıya teslim edilmiştir. Burada suçlulara gereken ceza verilecektir” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ve İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan’la birlikte, Valilik Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Yozgat’ta faili meçhul herhangi bir olayın bulunmadığını, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerinin korunduğunu belirten Vali Çiçek, bir kişinin öümüyle sonuçlanan bıçaklı kavga hakkında şunları söyledi:

“Yozgat’ımız huzur kentidir. Bu güzel şehrin huzurunu kimseye bozdurmayız. Bilindiği gibi yaşanan olayların failleri yakalanıp yargıya teslim edilmiştir. Burada suçlulara gereken ceza verilecektir.”

2 kişi tutuklandı

Alacak verecek davası yüzünden çıkan kavgada, MHP ilçe yönetim kurulu üyesi Murat Kozan’ı bıçaklayarak öldüren Ahmet Doğan Çeliksoy ile olayda kullanılan bıçağı sakladığı belirtilen Abidin E. tutuklandı.

Olaya karıştıkları iddiasıyla mahkemeye sevkedilen Yurt-Ay Derneği başkanı Hakan Çeliksoy ile Yerköy Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Buminkağan Bülent Akdağ ise serbest bırakıldı.

Murat Kozan toprağa verildi

Olayda kalbine aldığı bıçak darbesi sonucu iç kanama geçiren ve kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden MHP ilçe yönetim kurulu üyesi Murat Kozan’ın cenazesi, büyük bir kalabalık tarafından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hiç yorum yok: