18 Ekim 2008 Cumartesi

Türkiye’nin ihtiyacı döviz değil, birlik beraberliktir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bugün Türkiye’nin ihtiyacının döviz değil, birlik beraberlik olduğunu belirterek “Birliğimiz bozulursa, dirliğimiz de bozulur” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2008-2009 akademik yılı açılış töreninde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şu tavsiyede bulundu: “Yaşadığınız bazı sıkıntıları gerektiğinden çok daha fazla gündeme getirerek, bunları çabalarınızın önünde engel olarak görmeyin.”

Bakan Çiçek, kendisinin Yozgatta doğup büyüdüğünü, bundan dolayı Yozgata borcunun bulunduğunu ifade ederek, “Bu saatten sonra göğerip de bostan olacak halimiz yok. Biz bu iki dağın arasındaki coğrafyanın ekmeğini yedik, suyunu içtik, buraya borcumuz var, o borcumuzun idraki içerisinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Bakan Çiçek, kendisinin öğretim gördüğü yıllar ile bugünkü üniversite eğitimi arasında büyük farklılıkların bulunduğunu, üniversitelerin bugün dünden daha iyi noktada olduğunu söyledi. Bakan Çiçek, üniversitelerin daha iyi noktalara gelebilmesi için Hükümetin gerekli önlemleri alıp, gerekli yasaları çıkartmaya devam ettiğini, amaçlarının, üniversite öğrencilerinin rahat ve huzur içerisinde eğitimlerini tamamlayıp, ülke hizmetinde görev almalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Üniversite toplumun motorudur

Bakan Çiçek, üniversite öğrencilerinin kendilerine sunulan nimetlerden istifade edip, eğitimlerini eksiksiz olarak tamlamalarını isterken, tahriklerden uzak durmaları gerektiğini de hatırlattı. Çiçek, şöyle konuştu:

“Bütün ülkelerin en önemli kurumlarının başında üniversiteler gelir. Üniversiteler o toplumun motor kuruluşlarıdır. Siz o ülkede, o toplumda bir değişim, bir kalkınma, bir refah ortaya koyacaksanız, bunun yolu üniversiteden geçiyor, eğitimden geçiyor. Eğitim sadece bizim değil, gelişmiş ülkelere bakın onların da birinci öncelik verdiği konudur. Hükümet olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bizim birinci önceliğimiz de hep eğitim olmuştur.”

Bakan Çiçek, 1966 yılında üniversiteye kaydolduğunu, 42 sene önce yaşadığı heyecanı bu gün yeniden yaşadığını ifade etti. Bozok Üniversitesi’nin birçok eksiğinin olduğunu, öğrencilerin de kendilerinden, toplumdan, üniversiteden, rektörden, validen, milletvekilinden beklentilerinin bulunduğunu ve bunun normal olduğunu belirten Bakan Çiçek, şu tavsiyede bulundu:

“Yaşadığınız bazı sıkıntıları gerektiğinden çok daha fazla gündeme getirerek, bunları çabalarınızın önünde engel olarak görmeyin.”

Terör örgütleri yabancı istihbarat servislerinin taşeronudur

Bakan Çiçek, 1980 öncesinde sağ sol kavgası yaşandığını, şimdi ise 30 bin insanın hayatını kaybettiği terörün ülke gündeminde olduğuna işaret etti. Çiçek, Türkiyenin bu terörden dolayı hesaplanabilir kaybının 300 milyar doların üzerinde olduğuna dikkat çekerek, “Biz bu 300 milyar dolar ile Türkiyeyi daha farklı noktalara getirirdik” dedi. Cemil Çiçek, şunları söyledi:

“Niye bu terörü Türkiyenin gündemine getiriyorlar ikide bir? Bilesiniz ki, Türkiye’de adı ne olursa olsun, bu terör denilen olgu başkalarının taşeronluğunu yapmaktır. Bu örgütün önde gelenlerinin tamamı yabancı ülkelerin istihbaratları ile içli dışlıdır. Siz bana bir isim söyleyin, ben size hangi istihbaratla içli dışlıdır, söyleyeyim. Çok şükür bunları bilecek bir noktadayım.”

Türkiye’nin ihtiyacı döviz değil birlik beraberliktir

Cemil Çiçek, konuşmasının son bölümünde, gündemdeki ekonomik konuları değerlendirdi. Çiçek, ülkenin ihtiyacının döviz değil birlik ve dirlik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu ülkenin en temel ihtiyacı, döviz değildir, dövizi buluyoruz biz. 70 sente muhtaç olan bir ülkeden bugün 130 milyar dolarlık ihracat yapan bir ülke haline geldik. Türkiye güvenli bir ülke, istikrarlı bir ülke, biz döviz buluruz, başka türlü şeyler de buluruz. İğne ipliği olmayan bir ülkeden bugün 140 ülkeye 17 bin çeşit sanayi malı satan bir ülke haline geldik. Biz onu da buluruz, ama birliğimiz bozulursa, dirliğimiz de bozulur. Ne birliğimiz bozulsun ne de dirliğimiz. Bunun yolu üniversitelerden geçiyor. Çünkü her defasında üniversiteler kullanıldı, üniversiteler bu iş için uygun zemin olarak mütalâa edildi. Sonra farkında olmadan da bu söylediğim olumsuz manzaralar Türkiyenin gündemine geldi. Onun için, bugün üniversitelerimiz iyi bir noktadadır. Eksiklikleri var, sıkıntıları var, bunları konuşacağız, devletin milletin, eğitim gönüllülerinin katkısıyla bunları her geçen gün biraz daha iyileştireceğiz.”

Bakan Çiçek, kendisinin Yozgatta doğup büyüdüğünü, bundan dolayı Yozgata borcunun bulunduğunu ifade ederek, “Bu saatten sonra göğerip de bostan olacak halimiz yok. Biz bu iki dağın arasındaki coğrafyanın ekmeğini yedik, suyunu içtik, buraya borcumuz var, o borcumuzun idraki içerisinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Cemil Çiçek kimdir?

Cemil Çiçek, 15 Kasım 1946'da Yozgat'ta doğdu. Babasının adı Hacı Ahmet, annesinin adı Meliha'dır. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Yozgat Belediye Başkanlığı yaptı. Anavatan Partisi Kurucu Üyesi oldu. 18. Dönem Yozgat, 20, 21 ve 22. Dönem Ankara Milletvekili. 46, 47 ve 53. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 58 ve 59. Hükümetlerde Adalet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine atandı. İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Çiçek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok: