10 Ekim 2008 Cuma

Tıp Fakültesi Hastanesi hizmete giriyor

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin önümüzdeki aylarda Bozok Üniversitesi’nin rektörlük binasında hizmete başlayacağını bildirdi.

Törene Cemil Çiçek katılacak

Varinli, hastanenin müstakil binasının temelinin de 2009 yılında atılacağını duyurdu. Varinli, 17 Ekim'deki açılış ve temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in de katılacağını söyledi.

2005 yılında kurulan ve öğrenci sayısı 7 bin 500’e çıkan Yozgat Bozok Üniversitesi, gelişimini sürdürüyor.

Kampus alanında yapılan çalışmaları inceleyen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen Bozok Üniversitesi'nin hızlı bir gelişim gösterdiğini söyledi.

Hazırlıklar tamam

Varinli, 17 Ekim’de rektörlük tarafından yaptırılacak olan yemekhane ve kütüphane inşaatının temelini atacaklarını; hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılacak olan kongre ve kültür merkezinin temelinin de bu yıl içinde atılacağını duyurdu. Gülaylar ile tıp fakültesi binası ve hastanenin yapımı için protokol imzalandığını da belirten Varinli, “Gülaylar, proje üzerinde çalışmalara başladı. Önümüzdeki yıl içerisinde de tıp fakültemizin temelini atacağız" dedi.

Kampüs alanında bulunan fen edebiyat, mimarlık mühendislik binalarının iç ve dış cephelerinde tadilat ve tamirat işleri ve ısı yalıtımının yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Varinli, şu açıklamada bulundu:

Altyapı eksiklikleri gideriliyor

"Kampüs alanımızın altyapı çalışmalarını da hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Üniversitemizin içme suyu problemini çözüyoruz. Kanalizasyon şebekesi işleri tamamlanıyor, ayrıca kampüs alanına kadar doğalgaz geldi. Önümüzdeki yıldan itibaren binalarımızda doğalgaz kullanımı başlayacak."

Ulaşım sıkıntısı kalmayacak

Üniversitede ikinci öğretimin başladığını, akşam saat 23'00'e kadar ve Cumartesi günleri eğitimin devam ettiğini de hatırlatan Rektör Varinli, "Öğrencilerimiz, bu eğitim sırasında ulaşımda sorun yaşadığını belirtiyor. Belediye başkanımız ve özel dolmuş servisi yöneticileri ile görüşmelerimiz oldu. Ulaşımda yaşanan aksaklıkları ortadan kaldıracağız" dedi.

Temeli Cemil Çiçek atacak

Rektör Varinli, "17 Ekim'de akademik yıl açılışı yapılacağı gibi, enstitüler binasının açılışı yapılıp, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi, yemekhane ve kütüphanenin de temeli atılacak. Açılış ve temel atma törenlerine ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek katılacak" dedi.

Tıp Fakültesi Hastanesi hizmete başlıyor

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin gelişimini sürekli olarak sürdürdüğünü, bu gelişimin Yozgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden de gelişimine büyük katkılar sağladığını belirten Varinli, "Önümüzdeki aylarda Tıp Fakültesi Hastanesi'ni rektörlük binamızda hizmete açacağız. Bu da sağlık hizmetleri açısında Yozgat halkı için önemli bir gelişmedir. Bu nedenle üniversitenin gelişmesine, Yozgat halkının daha fazla destek olmalarını, üniversiteye sahip çıkmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: