28 Ekim 2008 Salı

Sarıkaya’da Kalorifer-jeotermal tartışması büyüyor

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde kaloriferli olarak yapılan TOKİ konutlarının ısıtma sistemi jeotermal ısıtma sitemine çevrilmek istenince, ev sahipleri arasında anlaşmazlık çıktı. Jeotermal ısıtma sisteminin, hamamların suyunun soğumasına sebep olduğunu iddia eden hamam işletmecileri de tartışmaya dahil olunca, TOKİ konutlarının ısıtma sistemi ciddi bir probleme dönüştü. Isıtma sistemini özel bir firmaya ihale eden yetkililer de eleştirilerin hedefinde. Anlaşmazlığın büyümesi üzerine, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, TOKİ üyeleriyle toplantı yapıp, sorunlarını dinledi.

Sarıkaya İlçesi'nde TOKİ konutları sahipleri arasında ısıtma sisteminin nasıl olacağı konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.

192 TOKİ üyesinden 52’si, kaloriferli olarak yaptırılan konutların ısıtma sisteminin jeotermal sisteme çevrilmesi ve bunun karşılığında ilave ücret taleb edilmesinden rahatsız. Şikâyetçi üyeler, kendilerinin fikri ve onayı alınmadan, konutların ısıtma sisteminin sözleşmeye aykırı olarak jeotermal sisteme çevrildiğini ileri sürerek, sistem değişikliğinden dolayı istenen ilâve parayı ödeyemeyeceklerini söylüyorlar. 140 üye ise, ısıtma sisteminin jeotermal sisteme çevrilmesini destekliyor. Sarıkaya’daki hamam işletmecileri de, jeotermal ısıtma sisteminin hamamların suyunun soğumasına sebep olduğunu iddia ederek, sistem değişikliğine karşı çıkıyorlar.

Anlaşmazlığın büyümesi üzerine, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların sahipleri ile geçen hafta bir araya gelerek sorunlarını dinlemişti.

Kaymakam Yaşar Dönmez, 2 saati bulan ve mahallî basın mensuplarının da izlediği toplantıda yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için TOKİ yetkilileri ile bu hafta toplantı yapacaklarını bildirmişti.


Bu hafta yapılacak olan toplantıda, yaşanan anlaşmazlığın giderilip giderilemeyeceği merak ediliyor.

Hiç yorum yok: