12 Ekim 2008 Pazar

Tokatlı Yozgat Valisine Tokatlılardan Ödül

Tokat Kültür Haber Dergisi ve Gündem Gazetesi, Tokat’ın Reşadiye ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Yozgat Valisi Amir Çiçek’e, “Yılın Başarılı Yöneticisi” ödülü verdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “En’ler Ödül Töreni”ne katılan Yozgat Valisi Amir Çiçek, 11 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da “Yılın Başarılı Yöneticisi” ödülünü aldı.

Vali Çiçek, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yaşadığımız dünyada kamu yönetiminde yönetişim ve yönetime katılma kavramlarının ön plana çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu anlamda şikâyet, talep, görüş ve önerilerin derhal işleme alınıp değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve ilgilisine süratle cevap verilmesi de aynı derecede önem taşıdığı günümüzde “vatandaş odaklı hizmet” anlayışı etkin hâle getirilmiştir. Vatandaş-Devlet arasındaki iletişimin daha sağlıklı hâle getirilerek kamu hizmetlerinden daha verimli yararlanmasının sağlanması, vatandaşın beklenti, istek, şikâyet, öneri ve haber alma hakkını doğrudan ve hızlı bir şekilde kullanabilmeleri, kamu yönetimindeki bürokratik engellerin tespit edilerek çözümünün sağlanması 2023 Gelişim Vizyonu hedefleri arasında yer almaktadır. Devletin kapısı her zaman herkese açıktır.”

Amir Çiçek kimdir?

1958 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Umurca Köyü İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Sivas Pamukpınar İlköğretmen okulunda tamalayarak 1976 yılında ilkokul öğretmeni olarak Tokat Merkez Akyurt Köyü İlkokulu’nda öğretmenliğe başlamıştır.

Öğretmenlik yaparken bir taraftan da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Hukuk öğrenimini sürdürün Çiçek, 1981 yılında mezun olmuştur.Sivas Adliyesi’nde avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1983 yılında kaymakamlık mesleğine geçmiş ve sırasıyla Uşak Eşme, Bartın Kurcaşile, Niğde Çamardı, Tunceli Ovacık, Diyarbakır Ergani, Gümüşhane Kelkit, Afyon Dinar ve Ankara'nın Haymana İlçelerinde kaymakamlık yapmıştır.

1996 yılında İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilâtında çalışmaya başlamış, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak 2003 yılına kadar çalışmıştır.Bu görevinin ardından İçişleri Bakanlığı APK Kurul Başkanlığına atanmıştır. 2006 yılı Ocak ayında APK Kurul Başkanlıklarının kaldırılması sebebiyle yeni yapılanan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütmekte iken 28 Eylül 2006 tarihinde Yozgat İline Vali olarak atanmıştır. 1988 yılında mesleği ile ilgili konularda araştırma yapmak üzere 1 yıllığına ABD'ye gitmiştir.

İngilizce bilen Amir Çiçek, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok: