16 Ekim 2008 Perşembe

Sorgun’da Kerkenes paneli

Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen “Kerkenes Etkinlikleri” kapsamında yarın Sorgun’da bir panel düzenlenecek. Panelde, Kerkenes Kazılarını sürdüren Avrupalı bilimadamları da birer konuşma yapacak. Etkinlikler kapsamında, Yozgat Müzesi’nde de “Kerkenez Salonu” açılacak.

Cumartesi günü Sorgun’da düzenlenecek olan panele, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İngiliz Büyükelçisi Nick Baird, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt, Kerkenes kazı ekibi Başkanı Geoffrey Summers, Kerkenes Eko Merkezi yürütücüleri Françoise Summers ve Soofia Özkan konuşmacı olarak katılacak. Panel sonrasında Kerkenes dağına gezi düzenlenecek.

Uluslar arası Kerkenes projesi

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı Köyü’nde 1993 yılında başlatılan çalışmalar, “Demir Çağı Başkenti”ni bulmak amacıyla hâlen Avrupalı bilimadamlarının desteğiyle sürdürülüyor.

Çalışmalar kapsamında hazırlanan projeler, Yozgat Valiliği, Sorgun Belediyesi ve 2003 yılında kurulan Şahmuratlı Köyü ve Kerkenes’i Tanıtma Güzelleştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliği ile devam ediyor.

Hiç yorum yok: