17 Ekim 2008 Cuma

Öldürülen gencin babası: Polis görevini yapmadı

Yozgat'ta alacak verecek davası sebebiyle iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Murat Kozan’ın babası Hasan Kozan, ‘emniyet ekiplerinin iki minibüsle orada olmasına rağmen kavgaya müdahale etmediğini’ iddia etti.

Çeteleşmeye dikkat

kenthaber.com’un haberine göre, acılı baba Hasan Kozan, Yetiştirme Yurdu’ndan ayrılan gençlerin çete oluşturmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Devlet sürekli onlara sahip çıkıyor, bize ve diğer gençlere neden sahip çıkmıyor?” diye sordu. Murat Kozan'ın kardeşi Kadir Kozan da, yetiştirme yurdundan ayrılan gençlerin mafyalaştıklarını ileri sürerek, yetkililerin tedbir almasını istedi. Hasan ve Kadir Kozan’ın bu sözleri, Yozgat’ta çeteleşme faaliyetlerine dair iddiaları da gündeme getirdi.

Öldürülen Murat Kozan'ın babası Hasan Kozan, bu tür olaylar için tedbir alınması gerektiğini belirterek, "Benim ciğerim yandı, başkasınınki yanmasın" dedi. Kozan, emniyet ekiplerinin iki minibüsle orada olmasına rağmen kavgaya müdahale etmediğini iddia etti.

Oğlunun evli olduğunu ve 2 çocuğunun yetim kaldığını belirten Kozan, "Yozgat'ta Devlet Yetiştirme Yurdu'ndan ayrılan gençlere yine devlet sahip çıkıyor ama bize kimse sahip çıkmıyor. Yurttan ayrılan gençler de bizim çocuklarımız ama bu çocukların bir çete oluşturmasına izin verilmemesi gerekir. Devlet sürekli onlara sahip çıkıyor, bize ve diğer gençlere neden sahip çıkmıyor? Bu kavgada benim ciğerim yandı, bir başka anne ve babanın ciğerinin yanmaması için devletin Yozgat'ta gerekli önlemi almasını istiyoruz" diye konuştu.

Murat Kozan'ın kardeşi Kadir Kozan ise, olayın nasıl geliştiğini tam olarak bilmediklerini belirterek, "Bizim gibi birçok mağdur aile var. Yurttan ayrılan gençlere herkes sahip çıkıp yardım etmeye çalışıyor. Bu çocuklar, devletin verdiği paralarla, ihalelerle mafyalaşıyor. Biz devlet büyüklerimizden bu tür olayların bir daha yaşanmaması için bir önlem almasını istiyoruz" dedi.

İddialar soruşturulacak mı?

Yozgat basınına yansımayan ancak internet sitelerinde dile getirilen iddialar dikkat çekiyor.

Kısa adı Yurt-Ay olan “Yozgat Yetiştirme Yurdu’ndan Ayrılanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Koruma Derneği” altında örgütlenen kişilerin, çete-mafya yapılanması içinde bazı ihaleleri aldıkları, yurttan ayrılan gençleri kullandıkları iddia ediliyor. Bazı polislerin bu yapılanma ile irtibat hâlinde oldukları ve yapılanlara göz yumdukları da iddialar arasında.

Yozgat halkı, bu iddiların ne derece doğru olduğunun ciddi ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını, görevini ihmal eden ya da görevini kötüye kullanan memurlar varsa cezalandırılmasını istiyor. Yozgat basını ise, konuyu irdelemekten kaçınıyor.

Ne olmuştu?

Yozgat'ta 13 Ekim Pazartesi günü Lise Caddesi’ndeki Askerlik Şubesi’nin yakınında gençler arasında çıkan kavgada, MHP ilçe yönetim kurulu üyesi Murat Kozan, İHA kamerasının ve olay yerinde bulunan polislerin önünde bıçaklanmış, kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Cinayet ânı, İHA muhabiri tarafından videoya kaydedilmişti.

Hiç yorum yok: