13 Ekim 2008 Pazartesi

Şimşek: Önceki iktidarın 6 katı hizmet sunduk

Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 11 milyon YTL ile devraldıkları belediye bütçesini 39 milyon YTL'ye çıkardıklarını söyledi.

Belediyelerin asli görevleri arasında kanalizasyon, temizlik ve su gibi hizmetleri gerçekleştirmek olduğunu ancak kendilerinin bunun ötesine geçerek hizmet sunduklarını belirten Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, şunları söyledi:

1.500 konutu termal suyla ısıtıyoruz

“Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi, ilçemizde çıkan termal suyu son damlasına kadar değerlendirmek. Yeni termal tesisler açılmaya başlarken, belediye olarak biz de bin 500 konutun ısıtmasını yaptık. Bu ısıtma Türkiye'nin en modern tesisi olarak yapıldı.”

6 kat fazla hizmet

2004 yılında AK Parti olarak Sorgun Belediyesi'ni teslim aldıklarında belediye bütçesinin 11 milyon 92 bin YTL olduğunu hatırlatan Başkan Şimşek, "Bunun 6 milyon 530 bin YTL'si personel gideri, 4 milyon 562 bin YTL toplam yatırımdı. 2004 -2007 yılları arasında bizim bütçemiz 39 milyon 690 bin YTL'ye ulaştı. Bizim bütçemiz 12 milyon 240 bin YTL personel gideri, 27 milyon 347 bin YTL de Sorgun Belediyesi olarak yatırım yaptık. Geçen yıl gerçekleşen bütçemiz 16 milyon YTL idi. Bu yıl da tahmini bütçemiz 20 milyon YTL civarında gerçekleşecek. Yani bir önceki iktidarın 5 yılda yaptığının tam 6 katını görev süresi bitiminde gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Şimşek, "Başbakanımız belediyecilikten geldiği için bizim sıkıntılarımızı çok iyi biliyordu. Onu iyi tespit etti ve özellikle yatırım dönemlerinde gönderilen kesintisiz paralar gerçekten bizi hizmette şaha kaldırdı. İlçemizde bu güne kadar yapılmayan hizmetler AK Parti iktidarı döneminde birer birer yapılıp ilçemiz daha modern hâle gelmiştir" dedi.

(Kaynak: kenthaber.com)

Hiç yorum yok: