17 Ekim 2008 Cuma

Gençlik Meclisi kuruldu

Yozgat Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan “Gençlik Meclisi”, önümüzdeki günlerde genel kurulunu yaparak faaliyetlerine başlayacak.

Yozgat Kent Konseyi Gençlik ve Spor Grubu Başkanı Halil Türkmen, Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisi için gerekli bütün çalışmaların tamamlandığını, gençlik temsilcilerinin belirlenmesi ile meclisi oluşturduklarını söyledi.

Gençlik Meclisi’nin önümüzdeki günlerde genel kurulunu yaparak resmen faaliyete geçeceğini vurgulayan Türkmen, “Sivil toplum örgütlerinden, üniversitedeki bölümlerden, lise ve dengi okullardan, siyasi parti gençlik kollarından temsilciler alarak gençlik meclisimizi oluşturduk” dedi.

Türkmen, gençlik meclisinin amacının Yozgat'taki gençlerin problemlerine çözüm üretmek ve bu yönde çalışmalar yapmak olduğunu kaydetti. Türkmen, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Gençlik Meclisimiz, üniversite ile şehir arasındaki köprü görevini üstlenecektir. Gençlik meclisinde hiçbir siyasî ve ideolojik amaç gütmüyoruz ve buna izin de vermeyiz. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olan Gençlik Meclisimiz ile, Yozgat'ın ve Yozgat insanının dışarıya lâyıkıyla tanıtılmasını da hedefliyoruz.”

(Kaynak: Sorgun Postası)

Hiç yorum yok: