9 Ekim 2008 Perşembe

Şehit polis, Esenli'de toprağa verildi

Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Ahmet Kılıçarslan, Yozgat'ın Esenli beldesinde, toprağa verildi. Şehidin yaklaşık 10 gün sonra üçüncü çocuğunu dünyaya getirecek olan hamile eşi Ayşe Kılıçarslan ile diğer yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

Ahmet Kılıçarslan'ın cenazesi, Yozgat'ın Esenli beldesine helikopterle getirildi. Şehidin eşi Ayşe Kılıçarslan, çocukları 7 yaşındaki Ahmet Hakan ve 3 yaşındaki Afranur'un da içerisinde bulunduğu helikopter, beldedeki meydana iniş yaptı. Polisler tarafından helikopterden alınan şehidin cenazesi, törenin yapıldığı alana getirildi. Alandaki törene AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, AK Parti Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek ve Osman Coşkun da katıldı.

Törende konuşan ve ağlamamak için kendilerini zor tuttuğu gözlenen Yozgat Valisi Amir Çiçek ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, şehidin kanının yerde kalmayacağını vurguladı.

Şehit polis Ahmet Kılıçarslan’ın cenaze namazını Yozgat Müftüsü Tacettin Sevinç, kıldırdı. Şehidin babası Rafet Kılıçarslan, oğlunun tabutuna son kez sarılıp, gözyaşı döktü. Şehit polisin 10 gün sonra üçüncü çocuğunu dünyaya getirmesi beklenen hamile eşi Ayşe Kılıçarslan'ın feryadı yürekleri dağladı. Şehidin 7 yaşındaki oğlu Ahmet Hakan da babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunduktan sonra cenaze namazında ön safta yerini aldı.

Şehit polis memuru Ahmet Kılıçarslan, belde mezarlığına defnedildi.

(Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: