15 Ekim 2008 Çarşamba

Dursun Uyar: Her ay bir açılış yapacağız

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, cezaevinden tahliye olurken, 25-30 Ekim tarihleri arasında Yozgat ve çevresinde büyük bir açılış yapacaklarını duyurdu.

27 Aralık 2007’de Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki açık cezaevine konulan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, infaz yasasına göre 9 ay 19 gün hapis yattıktan sonra bu gün tahliye oldu. Uyar, tahliyesinin ardından Çankırı'nın Çerkeş ilçesindeki Yimpaş'a ait Aytaç Tesisleri'ne giderek incelemelerde bulundu.

Cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Dursun Uyar, hapiste geçirdiği süreyi “dinlenme” süresi olarak niteledi. Uyar, her ay bir açılış gerçekleştirerek yatırımlarına devam edeceklerini bildirdi.

ABD’de patlak veren ekonomik krizin, emek harcamadan, başkasının sırtından kazanmanın, faizden, borsadan dövizden, üç kâğıttan kazanç sağlamanın geçersiz olduğunu gösterdiğini ifade eden Uyar, üretime dayalı doğrudan yatırımların daha isabetli olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Türkiye’de ve dünyada doğrudan yatırımları arzu etmeyen; döviz, borsa ve faizden para kazanmayı esas alan bir kesim olduğuna işaret eden Uyar, “Bazı arızalar olmuştur; ama ortaklarımız ve insanımız bu sistemin daha da iyileştiğini görecekler. Umuyorum ki Türkiye için Yimpaş benzeri şirketler asıl şirket olarak kalacaktır, daha da büyüyecektir” dedi.

Bir muhabirin Yimpaş’ın borcunun ne olduğunu sorması üzerine Uyar, bu sıkıntıların ana paranın kanunen ödenmeyişinden kaynaklandığını belirterek, “Yimpaş’ın borcu yoktur” dedi. Uyar, “İnşallah ortaklarımızın asıl o mağduriyetleri, yani hisseleri bir başkasına, başka şirkete satmak, değiştirmek şekli temin edilebilirse şu anda asıl çalışmamız o. Ondan sonra göreceksiniz, milyonlarca insan ortak olacak. Edirne'den Van'a Yimpaş her tarafta yatırımlarını hızlandıracak” diye konuştu.

'Yimpaş'ın en büyük yatırımının, amiral gemisinin Aytaç olduğunu belirten Uyar, bölgede tavukçuluk alanındaki yatırımları daha da geliştireceklerini bildirdi. Uyar, 25-30 Ekim tarihleri arasında Yozgat ve çevresinde büyük açılışlar yapacaklarını duyurdu. Uyar, her ay bir açılış yapacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok: