29 Ekim 2008 Çarşamba

Cumhuriyet Bayramı renkli törenlerle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 85. yıldönümü, Yozgat’ta renkli törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen resm-i geçitler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu sabah saat 09.30’da makamında protokol mensuplarının tebriklerini kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Törende bir konuşma yapan vali Amir Çiçek, vatandaşların, düşüncelerini serbestçe ifade etmelerini ve yönetime katılmalarını sağlayan demokrasinin; din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan laiklik ilkesinin ve vatandaşların güven içinde yaşamalarını mümkün kılan sosyal bir hukuk devleti olma özelliğinin, Cumhuriyetin toplumsal sözleşmesinin ürünü olduğunu ve toplumsal birliği teminat altına aldığını söyledi. Çiçek, şöyle konuştu:

“Demokrasi, Laiklik ve Hukuk Devleti, Cumhuriyetin gücünü ve gelişimini teminat altına alan vazgeçilmez kavramlardır. Cumhuriyet, Türk İnsanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, onu uygar dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Ülkemiz, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.”

Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende, Yozgat Anadolu Lisesi öğrencileri Taha Doğanay ve Esin Ercan şiirler okundu. Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi, halk oyunları gösterisi sundu. Belediye Bandosu eşliğinde yapılan resm-i geçit töreni, vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek tarafından resepsiyon verildi.

Hiç yorum yok: