30 Ekim 2008 Perşembe

CHP’den Yozgat Belediyesi’ne yolsuzluk suçlaması

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta açıklamayı planladığı yeni yolsuzluk iddiaları arasında, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer hakkındaki iddiaların da yer aldığını duyurdu.

Yolsuzluklarla ilgili bir konferans vermek için gittiği Almanya’da kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şimdi hedeflerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İstanbul 28. Noterinin bulunduğunu söyledi.

İddialar AK Parti’yi ve başkan Başer’i nasıl etkileyecek?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer hakkında hangi iddiaları gündeme getireceği, başkan Başer’in bu iddialara tatmin edici bir cevap verip veremeyeceği ve bu iddiaların AK Parti Yozgat İl Teşkilatı'nı nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer hakkında daha önce mahkemeye intikal eden bazı suçlamalar sebebiyle açılan soruşturma dosyası, hâlen Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bulunuyor.

Dava dosyasında neler var?

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer hakkında, “vakıfların, Hazine’nin, özel şahısların mağduriyetine sebebiyet verdikleri ve bazı kişilere haksız menfaat temin ettikleri” iddiası üzerine, İçişleri Bakanlığı soruşturma açılmasına izin vermişti.

Yusuf Başer ve onunla birlikte suçlanan bazı belediye yetkilileri ise, bu soruşturma iznine Danıştay nezdinde itiraz etmişler, itirazı inceleyen Danıştay Birinci Dairesi, 5 yüksek hakimin oybirliği ile bakan kararını haklı bularak yapılan itirazları reddetmiş ve dosyayı Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hâlen devam etmekte olan bu soruşturmayı mı yoksa yeni iddiaları mı gündeme getireceği henüz bilinmiyor.

Hiç yorum yok: