17 Ekim 2008 Cuma

Bozok Üniversitesi akademik yılına coşkuyla girdi

Yozgat Bozok Üniversitesi, 2008 – 2009 akademik yılına, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Yozgat Milletvekillerinin katıldığı temel atma ve açılışlarla birlikte girdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2008-2009 akademik yılı açılış töreni bu gün saat 10.00’da Erdoğan Akdağ kampusü Spor Salonu’nda yapıldı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, Bekir Bozdağ, Osman Coşkun, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, İl Jandarma Alay Komutanı Engin Ünalan, üniversitenin yapımında önemli katkıları olan hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende sırasıyla, Üniversite rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Yozgat Valisi Amir Çiçek birer konuşma yaptılar.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, konuşmasında kendi öğrencilik hayatından kesitlere yer verdi. Çiçek, “Üniversiteler sadece meslekî eğitim veren kurumlar değildir. Üniversiteler bir ülkenin entelektüellerinin, kültür, sanat, fikir ve bilim adamlarının yetiştirildiği yerler olmalıdır. Üniversitelerimizin gelişimi için devlet-millet el ele verdik ve büyük bir atılımın içerisine girdik. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Bozok Üniversitesi’dir. Bozok Üniversitemizin gelişiminde katkıları olan Erdoğan Akdağ beyefendi başta olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de yaptığı konuşmada “Üniversitemiz, artık diğer Üniversitelerle rekabet edecek seviyededir. Aldıkları eğitimden dolayı, öğrenciler iş bulmada eskiye oranla daha avantajlı olacak şekilde mezun olmaktadırlar. Üniversitemizin bu gün temeli atılacak ve açılışı yapılacak olan binalarında, öğrencilerimize daha modern şartlarda eğitim verilecektir. Verilecek bu eğitimin kalitesinin de artacağına inanıyorum” dedi.

Bozok Üniversitesi akademik yılı açılış töreninin sonunda, üniversitenin gelişimine katkılarından dolayı hayırsever işadamı M. Erdoğan Akdağ’a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından; Cemil Çiçek’e de Rektör Prof. Dr. İnci Varinli tarafından plaket verildi.

Akademik yılının açılış töreninin ardından, üniversitenin bazı birimlerinin temel atma töreni yapıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Vali Amir Çiçek, diğer davetlilerle birlikte, yapımı hayırsever işadamı M. Erdoğan Akdağ tarafından üstlenilen kongre ve kültür merkezi ile üniversite tarafından yaptırılacak olan kütüphane, bilgi işlem merkezi, yemekhane ve merkezî kafeterya binalarının temellerini attılar.

Temel atma töreninin ardından da, üniversitenin kampus alanında hayırsever işadamı M. Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılan Enstitüler Binası’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok: