8 Ekim 2008 Çarşamba

Başer: Musabeyli Barajı devreye girdiğinde su fiyatında indirim yapacağız

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Musabeyli Barajı’nın devreye girmesiyle birlikte, Yozgat’ta 50 yıl boyunca su sıkıntısı çekilmeyeceğini belirtti. Göreve geldikten sonra suya hiç zam yapmadıklarına işaret eden Başer, baraj devreye girdikten sonra su fiyatında indirim yapacaklarını duyurdu.

Bahçeşehir'de yeni su kaynağı bulundu

Belediye Başkanı Başer, Bahçeşehir Mahallesi’nde bulunan su kaynağında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başer, burada yaptığı açıklamada, göreve gelmeden önce halka su sıkıntısı çektirmeyeceklerine söz verdiklerini hatırlatarak, bugüne kadar şebeke suyunda kesinti yapmadıklarını belirtti. En fazla 2 mahallede tazyik ve şebekeden kaynaklanan sıkıntıların bulunduğunu kaydeden Başer, “21 mahallemizin 19’unda sıkıntımız yok, su kesintisi yapmıyoruz. teknik arıza ve diğer işlemlerin dışında kesinti olmuyor” diye konuştu.

Başer, Yozgat’ta su sıkıntısı yaşanmamasına rağmen, vatandaşlardan suyu tasarruflu kullanmalarını, araç yıkamamalarını, bahçe sulamamalarını istedi.

Su fiyatında indirim yapacağız

Diğer bölgelerde de çalışmaların devam ettiğini belirten Başer, “Bizim asıl hedefimiz Musabeyli Barajı’ndan gelecek olan su. Biz bu güne kadar suya hiç zam yapmadık ve bundan sonra da yapmayacağız. Musabeyli Barajı devreye girdiğinde suyu Yozgat halkına daha da ucuzlatarak vereceğiz. Musabeyli Barajı’nın devreye girmesi ile birlikte Yozgat en az 50 yıllık su ihtiyacını karşılanmış olacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok: