1 Ekim 2008 Çarşamba

Aydıncık Belediyesi, 30 kişiyi İstanbul’daki kutsal mekânlara ziyarete götürdü

Hanımlar geziden memnun kaldı
Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Demirel ve eşi, 30 kişilik bir hanımlar grubunu, İstanbul’un bazı kutsal mekânlarına ziyarete götürdü. Belediye Başkanı Demirel, bu geziyi Aydıncık halkının sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

24 Eylül’de başlayan gezi kapsamında, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Topkapı Sarayı, Hırka-i Şerif, Sakal-ı Şerif ve Eyüp Sultan Camii ziyaret edildi. İftarını Eyüp’teki iftar çadırında açıp Ramazan etkinliklerini izleyen ziyaret grubu, Kadir gecesini de Eyüp Sultan Camii’nde idrak etti.

Geziyi düzenleyen Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Demirel, ziyaretler sırasında Ayasofya Müze Müdürü Mustafa Akkaya, yardımcısı Halil Arça, Topkapı Müze Müdür Yardımcısı Ayşe Erdoğdu, Arkeolog Tülay Urun ve Kuran Kursu Hocası Yüksel Türksoy’a 'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Mevlâna ve umre ziyareti de yapacağız

Başkan Demirel, bayramdan sonra da 60 kişilik bir hanımlar grubu ile Konya Mevlâna Müzesi’ne ziyarette bulunacaklarını bildirdi. Demirel, ilerde umre ziyaretleri düzenlemeyi de planladıklarını söyledi.

Daha önce de İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenlenmişti

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Demirel, Temmuz ayında da 60 yaş üstü vatandaşlarla birlikte İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenlemişti. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı gezi, 28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

Hiç yorum yok: