1 Ekim 2008 Çarşamba

Çapanoğlu ailesi Yozgat’ta toplandı

Çapanoğulları’na mensup 20 aileden yaklaşık 50 kişinin katıldığı yemeğe, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek ile, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve eşi Neriman Başer de katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Vali Çiçek, “Toplum olarak aile bağlarımızı güçlü tutmalıyız. Toplum olarak aile bağlarımız ne kadar güçlü olursa ülke olarak da o kadar güçlü oluruz” dedi.

Yozgat'ı kurup, imar eden Çapanoğlu ailesinin hayatta bulunan ve yurdun değişik bölgelerinde ikamet eden bireyleri, ata yurtlarında bir araya geldiler.

Uzun yıllar Yozgat ile ilişkilerini kesip, yurdun değişik bölgelerinde yaşamlarını sürdüren Çapanoğlu ailesinin bireyleri, Çamlık Milli Parkı'ndaki Galata Çamlık Oteli'nde toplandılar.

Çapanoğulları'na mensup 20 aileden yaklaşık 50 kişinin katıldığı yemekli toplantıda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun, katılımcılara ailenin tarihteki yeri ve yaptığı hizmetleri anlattı.

Acun, Çapanoğlu ailesinin çok büyük bir aile olduğunu belirterek, ''Çapanoğulları, yalnızca Yozgat'ta değil, yurdun değişik bölgelerine de eserler bırakmış bir ailedir'' dedi.

Düzenlenen toplantıyla Çapanoğlu sülalesinden gelen, ancak birbirlerini tanımayan Yozgatlılar'ın tanışma fırsatı bulduklarını ifade eden Acun, Yozgat'ın kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini bildirdi.

Yozgat'ta, Çapanoğlulları adına bir vakıf kurulması için de çalışma başlatılacağını belirten Acun, ''Türkiye Cumhuriyeti içinde bir ailenin kurmuş olduğu tek örnek şehir Yozgat'tır. Burasını bir aile kurmuştur. Dünya coğrafyasını bilmiyorum ama şöyle Ortadoğu coğrafyasına bakarsanız, Baban aşireti Sultaniye'yi kurmuştur, Çapanoğulları da Yozgat'ı'' diye konuştu.

Bayram süresince Yozgat'ta kalacak olan Çapanoğlu ailesinin bireyleri, ataları tarafından yaptırılan ildeki tarihsel yapıları gezecekler.

Hiç yorum yok: