19 Ekim 2008 Pazar

Yozgatlı Aktütün gazisi törenle karşılandı

Aktütün Sınır Karakolu'na yapılan saldırıda yaralandıktan sonra Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) hastanesinde tedavisi tamamlanan Piyade Komando Er Ömer Ekinci, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde törenle karşılandı.

Ankara'dan Sarıkaya ilçesine otobüsle gelen gazi Ekinci, şehirlerarası otobüs terminalinde Kaymakam Yaşar Dönmez, Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Başçavuş Duran Genç, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Ergen, şehidin yakınları ve ellerinde Türk Bayrağı taşıyan kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

Karşılama töreninde konuşan Kaymakam Dönmez, ''Vatanın bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışanlara karşı Ömer Ekinci gibi daha nice Mehmetçiklerimiz göğüslerini siper etmektedir. Gazimize acil şifalar diliyorum'' dedi.

Askerlik Şubesi Başkanı Genç de ''Kahramanca, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yiğitçe, mertçe, kahramanca çarpışan Mehmetçiğimiz, Sarıkaya Garnizonu'na hoşgeldin'' diyerek, gaziyi karşıladı.

Gazi Ömer Ekinci ise, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, ''Biz Mehmetçikler var oldukça hiçbir güç bizi yıkamayacak ve emellerine ulaşamayacaktır'' dedi.

Ekici, daha sonra ilçe yöneticileri tarafından Azapbaşlı köyüne götürülerek ailesine teslim edildi. Gazinin annesi Aysel Ekinci, oğlunu bağrına basıp, sevinç gözyaşları dökerken, ''Vatan uğruna şehit olanlar da gazi olanlar da benim yavrum. Allah bana yavrumu bağışladı ama vatanı için her zaman savaşmaya hazır'' diye konuştu.

(Kaynak: surmelihaber.com)

Hiç yorum yok: