31 Ekim 2008 Cuma

AK Parti’nin bayan hatip yarışmasının Yozgat birincisi Sezen Güvenç oldu

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı, kadınların siyasete katılımını artırmak amacıyla 'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' adı altında bayan hatiplere yönelik “hitabet yarışması” düzenledi. Yarışmanın Yozgat birincisi, Sezen Güvenç oldu. Yarışmanın Türkiye elemelerinde dereceye girenler, mitinglerde Başbakan Tayyip Erdoğanla birlikte konuşma yapacaklar.

Yarışmanın il seçmeleri 5 Aralık’ta tamamlanmış olacak. Jürilerin tespit ettiği 81 il birincisi, Ankara'da 22-26 Aralık tarihlerinde 5 günlük eğitime tabi tutulacak. Etkili sunum teknikleri, içerik tasarımı, diksiyon, ses ve nefes teknikleri, kürsü hâkimiyeti gibi eğitimleri aldıktan sonra 27 Aralık'ta çeyrek final yapılacak. Burada 20 yarı finalist belirlenecek. Bu finalistler bir gün boyunca 3 farklı hocadan son kez hitabet dersi alacak ve final için yarışacak. Yarı final sonunda belirlenen 3 finalist, 28 Aralık Pazar günü aralarında Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu ünlü jüri üyelerinin önünde hünerlerini gösterecek.

'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' hitabet yarışmasının birincisine 3 bin YTL ödül verilecek. Yine yarışmada dereceye girenler, mitinglerde Başbakan Tayyip Erdoğanla birlikte konuşma yapacaklar.

'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' adı altında bayan hatiplere yönelik olarak düzenlenen “hitabet yarışması”nın Yozgat elemesi de yapıldı.

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı’nda düzenlenen yarışma öncesi bir konuşma yapan AK Parti Yozgat Kadın Kolları Başkanı Zerrin Şenay Aktürel, yarışma hakkında bilgi verdi. Aktürel’in konuşmasının arından yapılan ve 7 adayın katıldığı hitabet yarışmasında en çok oyu alan Sezen Güvenç, Yozgat İl Birincisi seçildi.

Hiç yorum yok: