25 Eylül 2008 Perşembe

Yozgat’ta işsizliğe çözüm için veri bankası kuruluyor

Yozgat’ta, nitelikli işgücü varlığının tesbit edilmesi ve bu bilgilerin ilgili kurumlarda bulunması amacıyla, veri bankası kurulması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Ülkemizde uygulanan istihdam paketlerinde işçiyle işverenin buluşturulması en önemli temel amaçlar arasında yer almaktadır. İşsizliğin ve işgücü kayıplarının önlenebilmesi için bu sağlanmalıdır” dedi.

Yozgat İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Amir Çiçek’in başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa İngenç ile birlikte İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, kurumun ve kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yozgat’ta iş kültürü ve işgücü envanteri oluşturulması amacıyla veri bankası kurulması çalışmalarının devam ettiğini belirten Kurul Başkanı Vali Amir Çiçek, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ülkemizde uygulanan istihdam paketlerinde işçi-işveren buluşturulması en önemli temel amaçlar arasında yer almaktadır. İşsizliğin ve işgücü kayıplarının önlenebilmesi için bu sağlanmalıdır. Bu itibarla, İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu’nun önemli ve büyük görevleri vardır. Kurulun yapacağı çalışmalar neticesinde Yozgat’ta bu sahada ciddi ve önemli mesafeler alınması hedeflenmektedir. Nitelikli işgücü varlığının bilinmesi, verilerinin ilgili kurumlarda bulunması, istihdam fırsatını daha da kolaylaştıracağı gibi, kurulun etkinliğini ve verimliliğini de artıracaktır.”

Vali Çiçek, kurul kararlarının uygulanması ve sonuçlarının izlenmesi için talimat verdiği toplantıda daha sonra, “Bu çalışmalar neticesinde uygulama ve izleme aşamasında ortaya çıkabilecek sorunların rehabilite edilmesinin sağlanacağı gibi somut neticeler ve gerçek veriler görülecektir” dedi.

Hiç yorum yok: