8 Eylül 2008 Pazartesi

Yozgat'a 2009’da 400 araçlık otopark yapılacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 400 araçlık otopark projesinin sonuçlandığını ve 2009'da hayata geçirileceğini bildirdi.

Bir şehrin, “sanayi şehri”, “turizm şehri” gibi şehir kimliklerinin olduğuna işaret eden Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu anlamda Yozgat’ın bir şehir kimliği olmadığını söyledi.

Göreve geldikleri tarihtan bu yana şehre bu anlamda bir kimlik kazandırmaya çalıştıklarını belirten Başer, “Biz bu sene İller Bankası ile protokol imzaladık; inşallah 2009 yılı içerisinde caddeleriyle, sokaklarıyla, alt yapısıyla şehir kimliğine yakışır yeni bir Yozgat oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Türk Ocağı tarafından düzenlenen Ramazan Sohbetleri’ne konuşmacı olarak katıldı.

Yozgat’ın hâlâ 1940’larda yapılan imarla idare edildiğini belirten Başer, yapılan düzenlemelerin tadilat-tamirat seviyesinde kaldığını, ciddi bir düzenleme yapılmadığını söyledi. Başer, İller Bankası ile protokol imzaladıklarını ve 2009 yılında Yozgat’ta ciddi düzenlemeler yapacaklarını bildirdi.

400 araçlık otopark yapılacak

Konuşmasında belediye hizmetleri hakkında bilgi veren Başer, 400 araçlık otopark projesinin sonuçlandığını söyledi. Başer, 2009’da yapılacak olan otoparkın, 500 kişilik kültür merkezi, cep sinemaları ve işyerleriyle, Yozgat’ın ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacağını ifade etti.

Hiç yorum yok: