20 Eylül 2008 Cumartesi

Yozgat Milletvekili Bozdağ, Doğan Gurubu’nun yayınlarının perde arkasını anlattı

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından Yimpaş Kültür Alışveriş Merkezi Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Doğan Grubu ve AK Parti arasında yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Türkiye'de Petrol Ofisi'nin özelleştirildiği dönemi anlatan Bozdağ, medya patronu Aydın Doğan’ın Petrol Ofisi ve Dışbank’ı medya baskısını kullanarak hangi fiyata ne şekilde satın alıp, hangi fiyata sattığını anlattı. Bozdağ, şöyle konuştu:

Doğan’ın alışverişlerinin perde arkası
"Petrol Ofisi'ni Aydın Doğan Grubu ile İş Bankası birlikte aldı. Yüzde 50, yüzde 50. Daha sonra bir dönem gazete ve televizyonlarda İş Bankası'na dönük öyle yayınlar yaptılar ki sonunda İş Bankası bu yüzde 50 hisseyi 560 milyon dolara Doğan Grubu'na hem de vade ile sattı. Bu alınan yerin yüzde 34'ü 1,5 milyar dolara kısa bir süre sonra başkasına satıldı. Taşı atıp kolun mu ağrıdı? Müthiş bir para aynen gelip cebe giriyor. Bu bankanın ortakları arasında CHP'in 4 tane üyesi var. Bu bankanın, mudilerin parası. Bankalar tüccardır, basiretli bir işadamıdır, burası satıldığında ne eder ne etmez bunu çok iyi bilmesi lâzım. Bile bile zarar, bile bile lades ve 1,5 milyar dolara giden yatırım. Arkasından başka bir örnek Dışbank, bu da İş Bankası'nın bir iştirakidir. Dışbank da 17 milyon dolara Doğan Grubu'na satılıyor. Ama aradan 1 ay geçmeden 1 milyar dolara satılıyor. Daha başka bir şey, bu bankanın kredisini de İş Bankası veriyor. 17 milyon doları bankanın bir şubesinden kredi olarak çekiyor bankaya yatırıyor. Dışbank'ı da 1 milyar dolara satıyor. Cebinden 1 kuruş çıkmadan, cebine 1 milyar dolar giriyor. Kitabına, kuralına uygun, yapmışlar etmişler, o zaman İş Bankası'nın yönetiminde yine CHP var. Bu para Atatürk'ün kurduğu bir bankanın parası. Burada birileri alırken, birileri kitabına uydururken buna göz yuman CHP anlayışı, şimdi orada burada bağırıp çağırıyor. Biz milletin malının bekçiliğini yapmayalım mı, onların hakkını korumayalım mı? Koruduk.”

Doğan Gurubu’ndan RTÜK’e TV 5 baskısı

Bozdağ, konuşmasında, TV 5’i 23 milyon dolara satın alan Aydın Doğan’ın, karasal yayın hakkı alması hâlinde bu kuruluşun değerinin 300-500 milyon dolara çıkacağını, Doğan’ın bu sebeple RTÜK’e baskı yaptığını ileri sürdü. Bozdağ, şöyle konuştu:

“RTÜK izin vermeyince akşam konuşuyorlar, sabah manşet, manşette iftiralar. Biz kitabına uydurarak, kuralına uydurarak milletin hakkını hukukunu hiç etme anlayışına dur dediğimiz için, karşılarında pijamayla karşılanan bir başbakan olmadığı için ve kendisini kullandıran bir iktidar bulunmadığı için dün bunu yapanlar, bugün yine yapmaya kalktılar. Ama arada bir fark var. Bugün onların desteklediği bir iktidar değil, halkın desteklediği bir iktidar var. Onun için bizim boynumuz sadece Allah'ın önünde ve bu halkın önünde eğilir. Onun dışında hiç kimsenin önünde eğilmeyiz. Bu milletin malının bekçiliğini sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.”

Deniz Feneri ile ilgimiz yok

Almanya'da mahkemesi devam eden Deniz Feneri Derneği ile AK Parti'nin bir alâkasının olmadığını da belirten Bozdağ, "Dediler ki baskı yapıldı. Mahkeme başkanı, 'Baskı yok' diye açıklama yaptı. Türkiye'den çamur atamıyorlar, oradan çamur atıyorlar. Bizim boğazımızdan haram geçmedi, milletin parası geçmedi. Eğer harama bulaşmış olsaydık, bu milletin malına göz dikmiş olsaydık, Sayın Başbakanımızın boynuna şiir okudu diye yafta asmazlardı, hırsızlık yaptığını söylerlerdi, beceremediler, bulamadılar. Çünkü bizim geçmişiz ak, bugünümüz ak. Allah'ın izni ile yarınımız ak olacak” diye konuştu. Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

Seçimler zihniyet mücadelesi olacak
“AK Parti ile normal yoldan mücadele etme gücünü, mecalini kaybettiler. 'Bundan sonra iftira zamanıdır' diye bir yandan CHP, bir yandan Doğan Grubu dört bir yandan saldıracaklar. Bunların iftiraları ortaya çıktı ama çıkıp bu milletten özür dilemediler. Bu anlayış, milleti hiç gören, milleti yok sayan anlayıştır. Ama bu anlayışı bu millet yok edecektir. Seçimler bunun tartısı, bunun mücadelesi olacaktır. CHP bu iftiralarıyla yüzleşecek ve şamarın büyüğünü milletten yiyecektir.”

Hiç yorum yok: