9 Eylül 2008 Salı

Yerköy’ün istediği Ziraat Fakültesi'nin Boğazlıyan’a kurulacak olması Yerköylüleri kızdırdı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan ilçesine Ziraat Fakültesi kurma kararı aldı. Üniversitenin bu kararı, ilçelerine Ziraat Fakültesi kurulması için 16 bin 500 imza toplayan Yerköylüleri kızdırdı.

Yerköy Gazetesi köşeyazarı Seda Erkılıç’ın bildirdiğine göre, Yerköy İlçesi halkı, ilçelerine Ziraat Fakültesi kurulması için 16 bin 500 imza topladı. Bu imzalar da, davullu zurnalı bir törenle, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli’ye teslim edildi. Ancak, Ziraat Fakültesi’nin Yerköy’e değil Boğazlıyan ilçesine kurulmasına karar verildi. Fakülte binasının yeri de belirlenip temel tahtaları çakıldı.

Yerköy’ün taleb ettiği fakültenin Boğazlıyan’a kurulacak olması, Yerköylüleri kızdırdı. Yerköy Gazetesi köşeyazarı Seda Erkılıç, “Yerköy istedi, Boğazlıyan aldı” başlıklı bir yazı kaleme alarak, bu duruma tepki gösterdi. Erkılıç, tepkisini ağır ifadeler de kullanarak, şöyle dile getirdi:

“… hangi kriterlere dayanarak Boğazlıyan'a yüksekokul açma kararı verildi bilemiyorum... Ya da Yerköy'ü neden es geçtik, onu ise hiç anlayamıyorum... Eğer ulaşım, verimlilik, ve büyüklükse kriter, Yerköy de Boğazlıyan kadar ulaşılır, büyük ve verimli bir ilçemiz. Eğer bir üniversite yeni yeni büyüyorsa, gelişiyorsa, sıkıntıları mutlaka yaşayacaktır. Ama bunu yaparken halkı küstürmeyecektir. Bunu yaparken dengeli bir politika izlenmelidir. Bunu hayata geçirirken “inatlaşmamak” gerekir. Bunu yaparken her ilçeye aynı mesafede durmak ideal bir davranıştır. Tabii en önemlisi adil olmaktır. Tabii bütün bunlar için, yöneticilerin, karar vericilerin vicdanî duruşlarında sapma olmamalı. Hele etki altında kalmaları, tam da “küçük insan” olduklarının işareti sayılabilir. Sözüm ve yazdıklarım, bütün bunları anlayanlaradır...”

Hiç yorum yok: