20 Eylül 2008 Cumartesi

Yerköy Devlet Hastanesi gelişiyor

Yerköy Devlet Hastanesi'nin doktor kadrosuna iki uzman daha eklendi. Genel Cerrahi uzmanı Göksel Koçbil ve Göz Doktoru Murat Songur ilçe hastanesinde göreve başladılar.

İlçe halkına sağlık hizmetlerini eksiksiz sunabilmek için büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayit Usul, eksiksiz ve kaliteli olarak hizmet veren hastanenin genel cerrahi ve göz doktoru sıkıntısının da çözüme kavuştuğunu söyledi.

Endoskopik böbrek taşı ameliyatı başarıyla yapıldı

Yerköy Devlet Hastanesi’nde hizmete sunulan endoskopik üreter ve mesane taşı kırma cihazı ile gerçekleştirilen ilk ameliyat başarıyla sonuçlandı. Ameliyatı gerçeklerştiren Op.Dr. Eyüp Coşar, bu yöntemle hastaların ameliyat kesisi olmadan idrar yolları ve böbreklerindeki taşların kırılıp 1 gün içerisinde taburcu edildiklerini söyledi. Coşar, bu ameliyatın ilk kez Yerköy Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ek bina 2009’ta hizmete sunulacak

Yerköy Devlet Hastanesi ek binasının inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. 2009 yılında inşaatı bitip kullanıma açılacak olan ek bina için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Hiç yorum yok: