22 Eylül 2008 Pazartesi

TRT’nin “Anadolu’nun Sesi” programı
Sorgunlulara coşku dolu bir akşam yaşattı

Sunuculuğunu Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat’ın yaptığı ve TRT 1 tarafından canlı olarak yayınlanan “Anadolu’nun Sesi” programı bu hafta Yozgat’ın Sorgun ilçesi’nden yayınlandı.


Programa, kendilerini Sorgun’a davet ettiği için Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç’a ve programı izlemeye gelen Yozgat milletvekili Abdülkadir Akgül'e teşekkür ederek başlayan Kubat, Yozgat’ın meşhur türküsü “Yozgat Sürmelisi”ni okudu.

Programa konuk olarak katılan Türk Halk Müziği sanatçıları Necdet Kaya ve Hülya Bozkaya da, Anadolu’nun muhtelif yörelerine ait türküleri seslendirdiler. Program sunucusu Kubat da, kendine özgü üslûbuyla hareketli türküler okudu. Programda mahallî sanatçı Murat Balaban da “Yozgatlıyız” isimli şarkısını seslendirerek Sorgunluları coşturdu.

Programın sonunda Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, toplu olarak platforma çıkarak, kısa kapanış konuşmalarıyla izleyicileri selâmladılar ve TRT’ye teşekkürlerini sundular.

Programın eksik tarafları

Programın Sorgun’dan yayınlanmasına rağmen, Yozgat türkülerinden sadece “Yozgat Sürmelisi”ne yer verilmesi, programın bir hatası olarak değerlendirildi. Murat Balaban'ın, fantazi türü bir şarkı okumak yerine, Yozgat türkülerinden birisini seslendirerek bu eksikliği kısmen doldurabileceği halde bunu yapmayışı da bir hata olarak kaydedildi. Programda, Yozgat kültürüne dair bir bölümün yer almaması da, programa yönelik eleştiriler arasında yer alıyor.

Kaymakam Kılıç, Belediye Başkanı Şimşek ve Milletvekili Akgül'ün konuşmalarının daha iyi olabileceği, ancak bu yetersizliğin canlı yayın heyecanından kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Fakat, mülkî amirlerin bu bölüme önceden iyi bir hazırlık yapmamış olmaları da eleştirilen hususlar arasında. Yozgat Valisi Amir Çiçek’in programda yer almayışı da bir eksiklik olarak değerlendirildi.

Hiç yorum yok: