22 Eylül 2008 Pazartesi

Trafoyu parçalayıp telleri çaldılar

Yozgat'ta kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, şehir dışında bulunan bir fabrikaya ait elektrik trafosunu sökerek, içerisindeki bakır telleri çalıp kayıplara karıştı.

Dün gece Yozgat'ın Yerköy ilçesi E-88 karayolu 8. kilometresinde bulunan Doğan Çelik'e ait yem fabrikasının elektrik trafosunu direkten aşağı atan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, trafoyu parçalayarak içerisindeki bakır telleri çalıp kayıplara karıştı.

Fabrika sahibi Doğan Çelik, 2 ay içerisinde 5 trafonun aynı yöntemle çalındığını ve suçlu veya suçluların yakalanamadığını belirterek, "Trafonun değeri 10 bin YTL, içinden alınan bakır teli ise en fazla 200 YTL'ye hurdacılara satabilirler. Bakır teli çalan hırsızlar 200 YTL için bize 10 bin YTL zarar verdiler" dedi.

Daha önce de Hacıuşağı ve Aydoğan köylerinin içme suyunu sağlayan trafoların çalınarak köylülerin mağdur edildiğini ifade eden Çelik, "Bunun dışında Çelebi Çetin'e ve Aslanlar Un Fabrikası'na ait trafolar da çalındı. Son bir yıl içerisinde çalınan trafo sayısı 15'e yaklaşmıştır. Güvenlik güçlerinin hırsız ya da hırsızları biran önce yakalamasını istiyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok: