6 Eylül 2008 Cumartesi

Sorgun'a Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu kurulabilir

Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli ve Senato üyelerinin katıldığı toplantıda, Sorgun’a kurulabilecek Yüksek Okullar konusu istişare edildi.

Toplantıda, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu kurulması üzerinde duruldu.

Vali Amir Çiçek, yaptığı değerlendirmede, Sorgun’un 2 yüksekokulu kaldıracak durumda olduğunu, Sorgunluların üniversite senatosunun istekleri istikametinde el ele vererek bunu gerçekleştirebileceğini söyledi.

Vali Çiçek, üniversitenin ekonomik olarak bir bina yaptıracak durumunda olmadığının altını çizerek, şöyle konuştu:

“Sizler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu için bina ve sosyal tesislerin olduğundan bahsediyorsunuz. Rektörümüz, işin bunlarla bitmediğini, bunların yanında yemekhane, yurt, lojman ve kütüphane gibi binaların da hazır bulunması gerektiğini üstüne basa basa söylüyor. Şimdi siz burada bu binaları yapacağınıza söz verip, bunları yapıp anahtarı Üniversite Senatosu’na sunarsanız, sanırım senatomuz da yok demeyecektir. Valilik olarak bize düşen ise, Anadolu Öğretmen Lisesi olarak yapılan bu binayı yaptıran vatandaşımızdan, binanın üniversitemize bağışlamasını taleb etmek olacaktır.”

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de, bu binaların yapılmasının da yeterli olmayacağını, burada bulunan arsayı sosyal tesisler için yeterli görmediklerini, Sorgun Belediyesi’nin daha büyük bir arsayı istimlâk edip bağışlaması hâlinde sorun kalmayacağını söyledi.

Rektör Varinli, aslında Sorgun için düşünülen en uygun yüksek okulun ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu’ olduğuna dikkat çekti. Varinli, “Sorgun, potansiyel olarak bu yüksek okul için çok uygun bir ilçe. Bunun için 150 dönümlük bir araziye ihtiyacımız var. Şu an Türkiye’de 5 ya da 6 tane ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu’ bulunuyor. Termal turizm gittikçe yaygınlaşıyor. Bu sebeple de bu yüksek okulun Sorgun’da açılması çok uygun olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hazırladığı dosyaları Vali Çiçek ve Rektör Varinli’ye sunan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, kampus alanı için yeni sanayi karşısındaki 150 dönümlük bir arsayı derhal üniversiteye bağışlamaya hazır olduklarını, yine ‘Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ için de şu an hazır bulunan ve belediyeye ait olan spor tesislerinin bulunduğu 100 dönümlük bir alan ile, buna ilâveten 50 dönümlük bir arsanın da üniversiteye tahsis edilebileceğini anlattı.

Şimşek, ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu’ için ise Şeker Göleti yakınlarında bulunan 180 dönümlük araziyi de Üniversite’nin emrine vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Hiç yorum yok: