20 Eylül 2008 Cumartesi

Öğrencilerine 400 YTL maaş veren fabrika gibi okul

Yozgat Endüstri Meslek Lisesi
Yozgat Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan öğrenciler, hem eğitimlerini tamamlıyor hem de para kazanıyor.

Bir fabrika gibi çalışan Yozgat Endüstri Meslek Lisesi, okullar ve resmi kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor. Döner sermaye usulü ile çalışan okul, öğrencilerine de ortalama aylık 400 YTL ücret ödüyor.

Yozgat Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Yılmaz, okullarında 6 değişik bölüm bulunduğunu belirterek, iş yoğunluğunun özellikle makine teknolojileri ve mobilya bölümünde olduğunu söyledi.

Çevre illerden de sipariş alıyoruz
Yozgat Endüstri Meslek Lisesi'nin genelde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İdare Müdürlüğü'nün siparişlerini karşıladığını belirten Yılmaz, "Çevre illerdeki resmî kurumlardan da siparişler alıyoruz. Bu siparişleri elimizdeki işlerin yoğunluğuna göre kabul ediyor ve işleri yapıyoruz" dedi.

Okulların sınıf dolapları, sıra, bilgisayar masası, yazı tahtası, kitaplık, kütüphane ve oturma grupları gibi donanımlarını imal ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Şu anda Kırşehir Fen Lisesi’ne 400 tane sıra hazırlıyoruz. Bakanlığımızın öğretmen masası siparişlerini hazırladık. Ayrıca resmî kurum haricinde gelen siparişleri de değerlendiriyoruz. Yaptığımız bütün işler garantilidir.

Vatandaşlar da sipariş verebilirler

İsteyen bir vatandaşımız, dilekçe vermek suretiyle bizden masa, dolap yapmamızı isteyebilir. İstenen siparişin maliyeti çıkartılarak müşteriye sunulur, kabul edilirse siparişin yapımına başlanır.

Öğrencilere ayda 400 YTL maaş

Okulumuz döner sermaye usulü ile çalıştığı için maliyetin dışında elde edilen kârdan çalışan öğrencilerimize ücret ödenmektedir. Bir öğrenciye aylık 400 YTL'nin üzerinde bir ücret verilmektedir. Öğrencilerimiz burada eğitimini sürdürürken bir yandan da çalışarak ücret almaktadır" diye konuştu.

Okulun başarı seviyesi yüksek

Endüstri meslek liselerinin cazibesinin gün geçtikçe arttığını ifade eden Yılmaz, öğrenci velileri tarafından sadece meslek lisesi olarak görüldüğüne dikkat çekti. Yılmaz, "Okul bünyesinde bir Anadolu Teknik Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise bulunmaktadır. Öğrenci mevcudumuz bin 350 kişidir. Bu okulların müfredatları farklı. Fen ağırlıklı eğitim veren bu okullarımızın başarı seviyesi oldukça yüksektir. Her yıl Türkiye genelinde ilk yüze giren öğrencilerimiz bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Okuldan mezun olan öğrencilerin rahatlıkla iş bulabildiklerini ifade eden Yılmaz, "Okulumuzdan mezun olan öğrenciler, sanayisi gelişmiş büyük şehirlere gittiklerinde rahatlıkla iş bulabilmektedir" dedi.

(Kaynak: Kent Haber)

Hiç yorum yok: