27 Eylül 2008 Cumartesi

MHP Suçladı, Başer cevapladı

MHP Yozgat İl Başkanı Mehmet Ali Çakır, belediyede usulsüzlükler yapıldığını ileri sürüp, ''Encümen üyesi, belediye personeline makamda hakaret edip, darp etti'' dedi, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Tartışma oldu ama abartıldığı gibi bir kavga olmadı'' diyerek, hemen cevap verdi.

MHP Yozgat İl Başkanı Çakır, parti binasında Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Yozgat Belediyesi'nde bazı usulsüzlüklerin yapıldığını iddia etti. Çakır, geçen yıl İmar Kanunu'nun 18. maddesi uygulanarak bir belediye meclis üyesinin kendi lehine haksız kazanç sağladığını, yapılan haksız uygulamanın yargıya intikal ettirilerek, durdurulduğunu hatırlattı. Çakır, ''Şehitler adına ağaçlandırma sahası olarak ayrılmış ve ağaçlandırılmış saha keyfi olarak imara açılarak, ağaç ve imar katliamı yaşandı. Bu da yetmemiş olmalı ki aynı pervasızlık sürmektedir'' diye konuştu ve şu iddiayı dile getirdi:

''24 Eylül 2008 tarihinde bazı arsalar satışa çıkartılmış, belediyeye kazanç sağlayacak şekilde ihalesi yapılmıştır. Ancak bu noktadan sonra işler karışmış, ihale salonuna alıcı konumunda olmayan bir şahıs girerek, ihale komisyonuna tehditler savurmuştur. Bundan sonra daha vahim bir olay gerçekleşmiş, bulunduğu konum itibariyle belediyenin hak ve menfaatlerini koruması gereken daimi encümen üyesi, komisyonda bulunan ve belediye memuru olan şahsı hedef alarak 'arsa fiyatının neden yükseltildiğini' sorma cüretini göstermiştir. İş bununla da kalmamış, ilgili memur başkanlık makamında, belediye başkanının gözleri önünde yeniden hakarete uğramış, fiili saldırıya ve darp olayına muhatap olmuştur.

Çakır, bu olayla ilgili olarak belediye başkanının ne gibi işlem yapacağını takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

Başer: Talihsiz bir açıklama

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, MHP İl Başkanı Çakır'ın basın toplantısının ardından, ortaya atılan iddialar hakkında makamında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çakır'ın açıklamalarını ''Talihsiz bir açıklama'' olarak değerlendiren Başer, belediyeyi devraldıklarında altyapının olmadığını, 120 milyon YTL borcun bulunduğunu bunlara karşılık 11 milyon bir bütçenin olduğunu anlattı.

Başer, ''120 milyon YTL borç ile bu memleketi bin 700 yıl borca mahkum eden aynı zihniyet, bu gün itibariyle yanlış, bilgisiz ve gerçeğe dayanmayan ithamlarda bulunmuştur. Yapılan güzel hizmetler bunlar tarafından hazmedilemeyip, maalesef kamuoyuna da yanlış aksettirilmektedir'' dedi.

Göreve geldikten sonra yaptıkları hizmet ve çalışmaları da sıralayan Başer, Çakır'ın iddialarına şöyle cevap verdi.

''Kent Park'ın karşısında, belediyemize ait yerin ağaçlandırma alanı olduğuna ilişkin maalesef açıklamada bulunulmuştur. Burası ağaçlandırma alanı değil, ağaçlandırma alanı olmadığına dair hem Valiliğimizin, hem Çevre Orman Müdürlüğümüzün, hem de belediyemizin daha önce açıklamaları mevcuttur. Orası belediyemize ait bir yasal yerdir, imara açtık, imar uygulamaları yaptık ve oranın arsalarını satmak suretiyle belediyemize ciddi anlamda kaynak sağlayarak, hizmete dönüştürdük. Ama adı geçen parti, ağır borç yüküne rağmen bu hizmetleri yapmamız nedeniyle, sanırım böyle bir talihsiz açıklamada bulunmuştur.

Ben ayrıca kendilerine de oranın orman alanı olmadığına ilişkin Çevre ve Orman Müdürlüğümüzün, bakanlığımızın yazısını da taktim edeceğim.''

Kavga olmadı

Belediye Başkanı Başer, Çakır'ın kavga ve darp iddiası hakkında da şu açıklamayı yaptı:

''Belediyemiz, daha önce almış olduğu karar gereği, Meclis Salonu’nda komisyonu toplanmış, yapmış olduğumuz 7-8 ihaleden 3 tanesine yetkililer teminat yatırmak suretiyle alımda bulunmuşlardır. Bir arsayla alakalı olarak, karşılıklı değişik firmalardan da gelmişlerdir. İhale karşılıklı arttırılmak suretiyle satışı gerçekleştirilmiştir. Olay çok abartılmıştır. Orada bir arkadaşın geldiği doğrudur; ancak bu arkadaşımıza komisyonumuz, encümenimiz gerekli cevabı vermiştir. Bir tatsızlık olmamıştır, makamda da böyle bir olayın vuku bulması kesinlikle söz konusu değildir.

Ağız dalaşı olarak tartışma yapıldığı doğrudur. Bu konuyla ilgili olarak, yasal çerçevede gerekli işlem başlatılmıştır. Bunda da en ufak bir yanlışlık yoktur. Memurumuz ve ilgili şahıs hakkındaki işlem devam etmektedir. Bunu başkanlığımız yasal şekliyle sürdürmektedir, kamuoyunda söylendiği gibi darp olayı yoktur, kesinlikle böyle bir şey de olmamıştır.''

(Kaynak: Sürmeli Haber)

Hiç yorum yok: