10 Eylül 2008 Çarşamba

Kültürüne sahip çıkan bir memur portresi:
Hasbekli Ömer Güngör

Sağlık Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan Ömer Güngör, özenle hazırladığı web sitesinde, doğduğu köyün kültürel ve folklorik özelliklerini otantik resimlerle destekleyerek tanıtıyor.

Ömer Güngör, 1964 yılında Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Hasbek Köyü’nde doğmuş. İlkokulu köyünde, ortaokulu Sarıkaya’da okuyan Güngör, 1979 yılında Ankara Mamak Lisesi’nden mezun olmuş.

Güngör, Kayseri Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü’ndeki yüksek öğrenimini 1982’de tamamladıktan sonra, 1986 yılında memuriyete başlamış. Evli ve 2 çocuk babası olan Ömer Güngör, hâlen Sağlık Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapıyor.

2004 yılında http://www.hasbekliomer.com/ isimli web sitesini kuran Ömer Güngör, bu çalışmasının sebebini açıklarken, “İnsan, hayatında memleketine ne kadar iyi hizmetler verebilirse, mutluluğu ve huzuru da o oranda yaşar; ölümünden sonra da geride hoş bir sada bırakır” diyor.

Ömer Güngör, bu duygularla, doğup büyüdüğü Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Hasbek Köyü’ne nasıl faydalı olabileceğini düşünmüş ve 2004 yılında web sitesini kurmuş.

Hemşehrilerinin desteğiyle, Hasbek Köyü’ne daha güzel ve faydalı işler yapmaya çalışacağını belirten Güngör, “böyle sosyal faaliyetlerde görev almak sevgi ve gönül işidir, fedakârlık ister” diyor.

Sarıkaya ilçesine 22, Yozgat’a 100 Km. mesafede bulunan Hasbek Köyü’nün tanıtıldığı sitede, köyün tarihine ve kültürüne dair yazıların yanı sıra, köye dair haberler yer alıyor. Sitenin fotoğraf galerisinde yer alan ve köyün folklorik özelliklerini yansıtan otantik resimler dikkat çekiyor.

Kendi kültürüne köyünden başlayarak sahip çıkan Ömer Güngör’ü tebrik ediyor, kültürel çalışmalarının herkese örnek olması temennisiyle, hizmetlerinde başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok: